成件港大ocamp事件 始作俑者就係ig page軒軒萬事屋未經核實發放假消息

435 回覆
993 Like 34 Dislike
我只可以講
腦子是很好的東西
你閱讀理解唔係幾好
告人非禮還告人非禮
虛假指控還虛假指控
兩單案黎

唔係律政司告唔入非禮就自動判個女人虛假指控
明白

只係想指岀”可能”呢個說法本身對男同學就唔公平。

世上咩都有”可能”,冇乜意思,我可能係神,但你地冇人會當我神咁拜。

但男同學只係”可能”有做,就要比”可能”論當正脫罪犯人。

”可能”論表面上係好理性,其實只係偽善
佢先係要俾人人格謀殺嗰個
原告連樣都認唔到,有咩好兜
冇錯,正正就係冇乜意思嘅意思
句可能有並冇有色眼鏡意思,完全中立
完全冇當犯人嘅意思

我同時亦有指出可能係他人非禮,你要曲解成偽善/有色眼鏡係你嘅事
由你話佢”可能”有做已經係有色眼鏡。

因為”可能”係可以無中生有,你試下代入當事人,個個話自己中立,但又個個話判你無罪,但唔代表你冇做,嗱唔係戴有色眼鏡睇你,以事論是姐。

你聽完會覺得中立
佢一個po 收幾百 都搵咗就黎100萬
告鳩埋佢就岩,睇到個人好嬲,假新聞加煽動仇恨
萬事屋最on9係
食大麻同非禮係刑事指控
仲有成地condom 係影響港大校譽同淫賤

呢d內容可以話出就出
不如萬事屋幫手報埋警啦
你就含撚食屎死啦屌你老母
你都ON9...而家人地證明到佢當時都唔在場
宜家話港大有大麻
唔駛幫港大澄清?
吸毒係刑事罪

任何人如管有任何適合於及擬用作吸食、吸服、服食或注射危險藥物的管筒、設備或器具,一經定罪,最高可被判處罰款10,000港元及 監禁3年 。
無鏡頭無得指證
就好似你落老蘭club 企出舞池 之後話比人非禮

不過。。。口花花講咸濕笑話 唔係個個中

X其後和他人玩一個名為「psychologist」的遊戲,各人可問問題和回答,「阿強」加入一個名為「傳真機」的規則,即回答時要說真話。期間「阿強」問X:「有無扑過嘢?」X未有回答,「阿強」轉問A:「會唔會想3P?」A即回應不想。

X指「阿強」當時身穿有城大字眼的衣服,但自稱就讀港大工程學院。

撿舉!!!
我無
今日先知有單咁野呀
又老屈,屌你老母
咁係檢控方面做得不足,唔等於誣告
條柒頭識閪咩 出個po就覺得自己好撚型好正氣幫香港爭取到公義
真係喎
賺咁多我估都無報稅局多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞