短短半年已經幾次五百年暴雨,極端天氣證明環保既重要性

363 回覆
32 Like 365 Dislike
個事實是咩?
“我賺夠啦,想比人賺下”嗰種事實

教有都有佢地的事實,信耶穌認爲佢復活就是事實,嗰D是faith,本身唔洗事實甚至唔洗理由㗎喎,信者得救,咁環保撚都可以照辦煮碗的整個環保教出嚟
你分唔分到信仰同科學先?
阻人發達等於斷人衣食
我洗撚理個地球環境點咩
連自己都未搞得掂仲係度擔心下一代點

就係你班垃圾環保撚推埋d垃圾政策
搞到香港人食餐飯都要成隻狗咁食

又唔見你班人食樹皮
成日做埋d損人不利己的野
係度自high打飛機 又唔知做完根本無撚用

你自己感覺上環保咪自己做lo
係要拖埋人落水
日日打緊仗炸爛d樓都好唔環保啊
咁叻你去叫d人唔好射飛彈啦
我比較傾向將環保轉化做信仰

環保技術科技是科學,不過唔代表用呢D科技就是環保,又係嗰個例子,D人以為電動車就是環保過油車,我都好想知點有呢個結論,是有科學家咁講定點,定做過科學實驗,定最後只係消費者的一廂情願,即係買嘢要買有環保認證理保標籤的產品,邊個認證比認證人地嗰家認證公司?
> D人以為電動車就是環保過油車

有好多人討論過啦
包括科學家
唔係信仰黎係有數據有實證
自備餐具 = 成隻狗咁食
咁你平時屋企煮飯都係用外賣膠匙羮?
人類製造大量二氧化碳
要環保就要減小人口
環保撚永遠建議唔到點解決呢個問題
所以環保撚可以返去食屎
世界在變都唔知,仲學人講環保,死左佢算啦。
地球唔變,恐龍唔死晒點會有人類?
人類唔死晒,點會有下一代更高等生物呀?
又黎
#25 睇 100 次啦
無啦啦做咩要有更高等生物?
係呀全部中學地理教科書都係環保左膠寫出來你係咪初中都未讀完?
總之有道理就係左膠唔岩聽就係左膠
蛇頭鼠目
大多數連登仔自貼的話
其實都係咁上下樣
(自備餐具 = 成隻狗咁食
咁你平時屋企煮飯都係用外賣膠匙羮?)

你估個個人返寫字樓工屋企幾千呎有房有廳啊
地盤藍領個d
用舊垃圾紙木叉匙飲管
食野飲到一半爛撚左
咁要點啊用手食啊咁唔係狗啊

正正常常用膠咪好地地
仲要開個直播搞個做樣show都衰唔止一次衰兩次

自備餐具->要水洗要清潔濟洗仲唔環保
淨係用水洗->洗唔乾淨->醫療成本+少個人返工影響經濟

一係自備多套膠餐具->浪費多套紙木餐具(唔係以為比左錢買就唔照拎多一套?)
->商家市民成本上升

所以話你垃圾環保撚智商無下限
可以令個問題擴大多十倍仲話環保幾撚叻
又忽然關注同消費藍領
其實唔少都自備到餐具
尤其基層好多會帶飯
邊有人咁 on9 真係用手食
佢地基層啫,唔係弱智喎

> 自備餐具->要水洗要清潔濟洗仲唔環保
你真係堅 on9
用完既水 vs 用完既膠
邊個破壞環境多d?用下個膝頭哥都諗到啦
學人講智商
講事實你又唔中意
咁都叫事實
去睇 #25 睇 100 次啦
咩半年!係一千年喎
(尤其基層好多會帶飯)
好多基層會帶飯夠好多基層買飯外賣添
將個問題轉移下去另一到就當無左
基層點弱智都無你班環保撚弱智

(用完既水 vs 用完既膠)
好似講到用水沖下支野就會乾淨
緊係未試過洗野
就算用部洗碗碟機都一頭半個鐘水+清潔/洗潔濟

啊唔好唔記得你上緊網個手機電腦
都要用電用燃料幾百萬個零件整

無野的你繼續扮睇唔到
自high當環保咗
You win
環保應該歸做是宗教或者社會科學,唔係純科學嗰邊,中學地理都唔係純科學

無咩有道理無道理,各有各的道理,我淨係知人本身天生應該,是應該有唔係一定有所謂選擇的自由,依家環保撚搞到D人淨是有用爛木食飯的自由,當然仲是可以選擇唔食的
帶咩飯,唔食飯仲環保啦
其實而家越黎越多外賣餐具做得 ok
你真係落街睇下
唔好淨係上網睇人 9up
更何況你無謂再忽然關心d 基層喇
明明一無所知
好撚嘔心
你一用「xxx 仲環保啦」呢個 concept 已經錯
又要去睇多次 #25 啦
(其實而家越黎越多外賣餐具做得 ok
你真係落街睇下)

係啊又知我無用過
得木筷子正常

木紙叉匙就智障啦
木紙叉匙無論任何品質都用得無膠好
我就當你最貴最好個款切唔爛,咪又係會淋變軟變爛,仲要野食痴底有味
飲管就仲哂氣,唔好話珍珠奶茶,就連正常一杯水飲吸兩下都會爛

仲有木同紙都係要斬樹架

(更何況你無謂再忽然關心d 基層喇
明明一無所知
好撚嘔心)

夠你班環保撚嘔心?
用殘害人類文明方式
再用環保個名自high保護地球叫人環保捐錢

唔好唔記得你依家打緊的每一個字每一秒都用緊電都唔環保架
你呼出嚟個啖二氧化碳都唔環保架
又黎
叫你自備餐具 = 殘害人類文明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞