短短半年已經幾次五百年暴雨,極端天氣證明環保既重要性

363 回覆
32 Like 365 Dislike
啲人都唔知係真係on9定係扮
極端天氣嘅出現同環保概念興起嘅時間吻合,擺明就係環保導致極端天氣嘅出現
點計依個咁重要嘅point冇人提?
「佢哋一日唔承擔責任我一日都唔會服」
人地做咗 N 咁多樣野
你就完全無視
叫你做丁屎咁多野就屌到上天花板
即係香港經濟衰退就係 2019 年開始
點計都係黑暴導致香港走下坡
禍延至今
點解黃絲唔承認?

呢個邏輯我覺得出色
你同我講佢哋做咗啲咩? 眼殘睇唔撚到張表?

同埋,轉用紙同極端天氣又有乜嘢關係?
你呢個係分佈圖
唔係講緊其他人做緊d 乜野
同埋隨時間點去改善環境喎

同埋我本身個 po 都冇話要講過紙 / 膠
你地成班跳撚晒制咁好撚好笑
得啖笑,分佈表講緊嘅就係責任分佈,絕大部分排放都係重工業同交通造成,由我呢個10%入面嘅60億分之1改變,邊忽有效率??

如果你唔係講紙膠嘅,ok,咁你指嘅政策係咩?

同埋做出最多排放嘅行業又做咗啲咩減排? 你話有好多嘛,我唔知,請指教
Thanos
你老母環保到唔戴bra日日喺公廁俾呀伯摸
分佈表係講緊責任分佈呀
但冇講到人地做左幾多野喎
例如工廠排出超大量廢氣
咁咪有政府去規管囉
做咩啫未聽過咩?
排污費 (工業) 未聽過?
咁多資料我唔打啦
好似你話齋人地佔既比重係多你好多倍
所以資料根本打唔晒你可以慢慢 google
隨便 search 都有

同埋「唉你又出錢又出力又出命又盛,咁我唯有抵得諗自備一下餐具啦屌你老母」咁樣既你
我笑死

你呢d 咪出色囉
完全表現出連登普遍既高智能發言
忠言永遠都最逆耳
廢話,全部都係old news
你講呢啲全部都係污染物,唔係碳排放,搞清楚概念先好冇?
人哋就係因為佔咁多比重所以先要減更多,佢哋有做過啲咩?
知唔知咩叫greenwashing?

同埋你哋啲濕9環保撚郁吓就profile人,挑釁人,仲要幫高排放行業辯護,真係好撚倒米。其實你係咪俾啲石油公司買通咗?

我自問幾年前就自備餐具,儘量回收,少開冷氣。但係都係嗰句: 幫到幾多?

最撚憎就係你哋呢種一知半解,口號掛帥嘅所謂「環保」。繼續啦你。我相信,喺你身邊嘅人會因為你而向相反嘅方向改變。
環保淨係講碳排放咩?
舉個簡單例等你易明d 啫

至於你話咩要改變人
其實我根本唔 care
開個po 出黎睇人跳制就夠
排污費 (工業) 未聽過?

你估d企業唔識偷偷地照放/收買官員
再唔係去其他無排污費國家再起過個廠照放
仲要浪費多左野去起同運輸
睇唔到咁就可以環保
有無病,慳D 膠。同極端天氣有乜關係。。

不過話用多D 電,煤, 會影響天氣好過啦。

關D,垃圾乜野事。
你返去溫書啦
由亂變治 由治及興喎
總之我就會繼續用用得幾多得幾多添屌佢老母
疫情左三年,都無改善過,即係環保無用,即刻開大啲個冷氣用厚被
你舉一個近月環保處就極端天氣所推廣過政策嚟聽吓 再講解吓你覺得「環保處好嘢」在啲乜地方?
你同d工廠, 航空公司講嘛
下一步禁任何物料即棄
支那洩洪了?
古時無環保意識
五百年內某國必亡
人類只係生活係間冰期
極端天氣 環保傻撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞