短短半年已經幾次五百年暴雨,極端天氣證明環保既重要性

363 回覆
32 Like 365 Dislike
乜撚嘢西九填海,你每次都用粗字都覺得自己大聲就啱晒?
發神經
大把商家有做環保
你 google 一下香港做 esg 既企業已經大把資料
你自己幻想d 假既野出黎屌
笑能死
仲要成日粗體做乜鳩

好撚 kam
你又答我唔到.
玩人身攻擊.錯字體.
粗字體....

環保能根本就同D商家佬合作
搵生意.
嗰度邊句係人身攻撃?講緊你噏個完全冇關係嘅例子出嚟,我要答你乜嘢,老奉要回應晒你?

你自己出來叫人環保.好似有問必答/反駁.
我問D野叫人google search當答左.

仲有粗體又關你事.唔關你事.
又拿出來講人地點點.唔係人身攻擊??
(2024 年講既環保
正正係可持續發展、ESG 呢d)

廢話呢堆9up
全部係企業做下樣整個面子宣傳姐
實際有無做過做到乜心照啦

做生意賺錢仲同你講環保都on9

(保持人類現代文明生活 + 發展
同時平衡環境保護)

保持生活發展就無得平衡環境啦on9
除非你唔好用水電,上返深山住,記得衫都唔好著過返非洲野人生活
條友好能 kam
典型反環保撚既對答水平
冇做 = 屌你老母d 商家都唔做,我做乜要做?
有做 = 屌你老母做下樣啫,你估真係有做?

> 保持生活發展就無得平衡環境啦on9
人地成個課題就係研究呢樣野
每年都好多環保科技出台
自工業革命以來
好多損害環境既用品已經有代替品
你一律當睇唔到都幾好嘢
叻到
咁就幾千年過去
人生……..
(冇做 = 屌你老母d 商家都唔做,我做乜要做?
有做 = 屌你老母做下樣啫,你估真係有做?)

全世界麥當勞唔開一日慳返的
多過你十世投胎慳返嚟的野啊

(> 保持生活發展就無得平衡環境啦on9
人地成個課題就係研究呢樣野
每年都好多環保科技出台
自工業革命以來
好多損害環境既用品已經有代替品)

環保科技研究 代替品
全部唔洗用電資源燃料石頭爆出嚟
總之環保撚真係嘥鳩氣,淘寶訂撚左二千隻膠叉 膠匙羹都係幾十蚊 日撚日用
你個世界淨係得 1 同 0?
走膠唔會應付到極端天氣 有啲常識得唔得?

你呢d 咪出色囉
完全表現出連登普遍既高智能發言
其實我開 po #1 都冇提過個膠字
成班唔知做乜膠
跳撚晒制
事關環唔環保本身係個人取向,依家D環保撚左膠搞撚到全部香港人都要跟撚住做,仆街做又唔撚有條件又未撚ready,咁依家唔撚可以憎鳩政府,好在都仲可以吊鳩環保撚囉
靠個人取向去環保就死得啦
一見咁嘅 post,就諗起
https://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c
無共識先係死得啦環保唔可以當飯食㗎
講起黎黃子華其實唔少 punchline 都係抄 / 啟發自佢
「普選無共識」
「民主唔可以當飯食」
呢d 對白同邏輯好熟
是咁㗎啦,天下文章一大抄,是依家會講咩plagiarism
你柒到被逼講smart
咁叫柒咩?
我果句「如果係成日 (天災),d 古人就死晒啦」
個語意明顯係指
佢地係會絕種既果種「死晒」
同佢曲解為「佢地已經因為歲數夠喇所以死晒」係兩回事

咁樣偷換概念黎逃避個「成日出現天災」既謬誤
唯有讚佢 smart 啦

但原來真係會有 on9 仔覺得佢係 smart
用紙關氣候變化幾多
而家用紙唔用膠減咗幾多碳排放先,唔通你同我講製紙唔會使用化石燃料,消耗食水,同埋造成化學污染?? 更何況而家啲紙都有膠喺入面

咩個人責任咩消費者承擔通通都係為班工商業家開脫,你開一晚冷氣嘅碳排放分分鐘製紙間廠一秒就燒晒

佢哋一日唔承擔責任我一日都唔會服

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞