短短半年已經幾次五百年暴雨,極端天氣證明環保既重要性

363 回覆
32 Like 365 Dislike
躝啦咁多廢話
有冇諗過人類都係地球既一部分
邏輯之鬼仲要咁多正評
唔夠人講就叫人躝究竟宜家上連登既幾多歲
可惜我係末日撚 唯有繼續唔環保
用到嘅紙餐具應該都要落大量膠粒
係佢黎
中世紀溫暖時期是指北大西洋地區內由公元10世紀到14世紀所出現一個不正常溫暖的時期。

中世紀D人都好唔環保 搞到暖化
雖然知你玩膠
不過都要提你一樣嘢 恐龍呢類鳥頸類主龍(Ornithodira)普遍條頸非常靈活
恐龍有唔少演化支都弱化咗前肢 根本冇可能用餐具
太陽風,地磁,舒曼波,都可以用環保黎穩定
咁係事實喎,人類活動就係最大碳排放來源啦
無人類,無活動,無碳放
唔一定有問題呀,要睇你點理解“五百年一遇”。

香港話細都唔細。“五百年一遇” 唔係指成個香港咁大500年先有一次。而可以指如果你停留係喺香港某一點唔郁又唔死,你要平均500年先遇到一次。

例如,上次黃大仙同今次將軍澳我都唔在場,咁我遇到既次數依然係0.
去睇 100次 #25
上面條友係問緊恐龍有冇禁膠政策
講明唔理有冇用餐具喎
你應該係去答佢
唔係答我
要用腦既野當然會多字d
你睇唔明我預咗
環保署做環保教育
多次提醒極端天氣會頻繁出現
計唔計?
個 po #1 邊撚度提過膠?
跳撚晒制
冇政策 = 佢哋有做過啲咩?
有政策 = 你估佢地冇偷偷地照放/收買官員?

係連登,盲反環保就係流量密碼樓主講乜都嘥氣
曹操?
從來冇諗過要教化到連登仔
成班情緒發言
邏輯崩壞
跳撚晒制
中世紀暖期(Medieval Warm Period)一般是指大約在公元900至1300年在北半球一些地區(例如北大西洋、格陵蘭南部、歐亞大陸的北極地區和北美部分地區)的溫暖時期。由於缺乏公元1600年以前的數據,中世紀暖期的確實持續時間、溫暖地區的分佈範圍,以及它是否一個全球現象仍在研究當中。聯合國政府間氣候變化專門委員會(IPCC)的第四次評估報告和最近一些研究指出,現時仍沒有充分的證據支持中世紀暖期的整體溫度能與20世紀相比。根據 IPCC第四次評估報告,在20世紀後期的變暖遍及全球,而20世紀後期的北半球平均溫度很可能是在過去1300年中最高的。

中世紀暖期和20世紀後期的變暖原因也截然不同。中世紀暖期主要由自然因素引起,例如太陽活動和火山活動。然而,正如IPCC第四次評估報告指出,20世紀的變暖很有可能是由人類活動造成大氣中溫室氣體濃度增加所引致的。

斷章取義
典型反環保撚既手段
你 quote d 唔 quote d 做乜鳩
渠務署通渠通得衰
食環署就日日倒垃圾入啲渠入面
打和啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞