[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
太陽的後裔佢短髮look好撚正
撞車先可以避開水泥老線眼
Live睇完Netflix睇多次16集釋懷咗唔少,知佢哋白頭偕老,一齊度過咗平安又幸福嘅一世,相偎最後,直至死亡先分離,而海仁做天使嚟帶賢佑,其實幾感動。海仁墓碑上寫嘅「與你共度時光是我生命中的奇蹟」又係好感人

但係老死之前如果可以播多啲甜蜜嘅生活片段就好喇…可以係佢哋面對瑣碎日常小嘈交之後嗲下又好快和好同sweet、賢佑帶海仁去食湯飯、兩家人一齊聚係龍頭里食飯嗰陣賢佑宣佈海仁有bb、賢佑抱起秀彬嗰陣露前臂肌肉,海仁好似以前咁要管佢,或者簡單啲屋企煮下飯仔攬下錫下都好啊,咁多嘢可以寫可以拍,竟然都冇,只少播嗰正經嘅kiss,是但都好啊…而家睇到嘅仲係好似初戀悸動、怕羞階段、未同賢佑好熟嘅海仁!冇好肉緊嘅sweet場面,等咗好多集都冇,連大結局都冇。前面幸福氣氛冇強調到,搞到幸福老死嗰到基調好sad,加埋腎仔首OST,同埋又唔捨得,最尾睇到嗰心揦住揦住又空虛

第一次睇又嬲又屌,睇多次幸福多咗,幾溫柔嘅結局,情感悠長。兩個人係花樹下散步嗰景好靚,天使海仁又係喺花海到嚟帶賢佑,都係春天。冬天雪景係海仁病同痛苦嘅畫面,同埋象徵佢哋冰冷有隔閡嘅關係,而家春天嘅花海,佢哋重新翻返去最初海仁搭飛機嚟接賢佑嘅、可以一齊、可以相愛嘅季節喇…
點解講到拍親熱戲就係唔專業
我覺得一方有男/女朋友而避開唔拍甜先係唔專業喎
同埋大家都知呢套係老土韓劇啦 大結局期待下攬錫好正常
編劇要撞腎仔,唔關套劇事
係咪he㗎
推介吓舊片

海岸村cha cha cha
今生是第一次
百日的郎君
雖然30但仍17
正確解釋

朴編同導演拍攝途中見佢2個好有火花

索性喺德國做下媒人9up話要瘋狂拍重甜鏡頭

事實上同劇情一啲關係都無!
特輯可唔可以播啲嚟睇下
根本唔撞都照run到後面啲劇情
外星人身體係比較強
如果我係演員 拍咗十個吻戲出嚟 錫到嘴仔都攰埋 編劇淨係ppt式咁剪返出嚟 我一定會屌9佢

呢個結局真係睇到我都想死,接埋我走吧啦
有睇過,2521個尾太爛,仲衰過呢套
和我老公一開頭都好睇 但BoA出嚟之後又係怪怪地
仲有套
烈女朴氏結婚契約傳
本身諗住大結局佢點都會放哂岀嚟
結果得個墓碑dllm
今年最期待呢套 諗住會重甜
有kiss戲隨時可以返煲
依家結局寫到咁我唔會想睇返囉
所以怕口水 無哂d kiss scene
點敢推啲唔he嘅劇
朴編點解唔可以最後講佢地點樣再求婚同埋搞婚禮,之後一人一條婚禮嘅片講多次十年後點樣,後記先講一齊老死,海仁黎接賢佑,而家個ending變左講人生大道理,好多野都勁快帶過
發覺好多劇都係虎頭蛇尾 臨尾周中開快車 趕收工
因為編劇寧願寫賢佑撞車都唔想寫甜
1 3睇過 其他得閒追下先
原本以為個結局係講結婚十週年 結果一跳就50年之後2074年
洪海仁之前喺德國幻視見到掃墓個阿伯原來係老咗嘅賢祐
如果可以拋開要睇重甜既執念
其實個結局係窩心架
白頭到老 仲有先走既另一半化身天使接你走

仲有人話老左既賢佑經歷左四季就見到天使
係兌現返海仁話如果死左
你要想念我春夏秋冬四季
海仁死果陣係4月 正正係薰衣草盛開的時候
佢拜海仁用左冬天同春天境交替
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞