[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
套野冇25集都搞唔點 咁多支線同伏筆 根本就係內容over 一手好牌自己玩爛 比第個寫 收視一定仲爆。 除非朴大媽 寫完先知 只可以出16集啦
最後2集就係不斷播返啲回憶
啲回憶片段都唔知睇咗幾多十次
曬哂啲可以灑糖既時間
姑姑最尾有得kiss下
雙金錫都冇錫過
重新求婚片段又冇 CLS
個尾又唔可以話收得唔好,兩個一齊健康至老死都係一件幸福既事,但如果你重甜完之後兩位先老死會唔會易入口啲呀個頭拍緊拖準備結婚,下個shot就變左1990-2074係發生緊乜撚野事

下星期特輯有冇話係講D咩唔該重甜
應該寫唔寫,屌
雖則我都知佢哋年紀大咗之後會老死
但可唔可以唔好交代得咁清楚
咁樣收尾好似趕住完咁
對個結局好失望 海仁失憶之後竟然完全唔記得腎仔 睇完本筆記我仲期望佢啲記憶會返返嚟,點知腎仔擋埋子彈醒返,海仁仲要當重新認識扭扭擰擰,當你真係曖昧時期但都完全唔似佢之前追腎仔啲作風 鋪咗成十幾集,最尾一集仲剪埋啲鄉里落去side時間
如果cut哂d壞人橋段 成套劇淨係圍繞返兩公婆同配角d感情戲 一定好睇好多根本唔需要有咩奸角 多餘到爆
迫降北韓嗰部分製作上喺業界評價好高
當然唔係有哩對男女主角,都冇咁多製作費去搞咁多嘢
鬼唔知人會老死咩,但使唔使講埋海仁死咗?唔好講咩海仁點生仔,個喪禮點搞?
睇到最後我都唔知究竟點解會冇咗秀彬1.0,又唔知係咪一冇咗秀彬1.0就突然爆發咁多怨懟
我淨係而家自己好多怨懟
根本寫多咗啦
拜山呢啲唔會係觀眾想見到嘅畫面
屌做乜係要寫老死個part
唔駛首尾呼應啦,大結局咀又冇得睇支線又多
我要睇雙金甜到嘔呀
佢係呼應德國醫病,當死既時候大家會互相接大家
朴臭閪係咪以為自己好勁
教到我地好多人生大道理
屌佢老母on99
佢主打愛情喜劇
如果佢中間係有寫返啲同居生活戲份
之後再加老死呢part咁都鋸啲先
但中間淨係得個秀彬出咗嚟
就直接跳咗落去年老 呢個階段
朴大媽結尾寫到咁 你叫人點樣共鳴
幾撚驚連姑姐都有激嘴戲係雙金冇
如果呢套一開始宣傳係普通劇情片呢個ending係唔差
但佢定義自己套野愛情喜劇
成集有邊幾個位你係笑得出
而家劇情發展,勁似以前作文作到離題或者無check 翻之前寫過啲乜過,愈寫愈興奮,但唔記得咗自己寫咩
Netfilx有無特輯
原來最後是一場夢。
朴狗好撚癡線真係
唔想再講個劇情希望朴大媽封筆唔好再害人

雙金辛苦晒 後半集集都喊咁濟
去德國仲要拍晒咁多轉折劇情
最尾雪地個場都應該拍得辛苦

期待雙金challenge 同佢地下套戲算
多數冇
都冇所謂,佢可以cut,問題前面拖戲,後面趕收工,簡直變左兩個人寫咁,感覺睇緊兩套劇
啲伏筆未交代完就完咗
btw 牟女士比人打好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞