[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
寄刀片
依到真係好出戲
成套戲都講命中注定
遇溺
耳機細個相遇
女主初戀
好多好多
全部都係失憶前最甜蜜嘅位
另外明明主題係唔識珍惜相處溝通
到後來發現真係好愛對方
係佢身邊就夠
但失憶重新計過 咁前半生嘅經歷完全無用
突然最後套劇嘅主題變成點都會愛上你
完全偏離咗原本戲軌
你要講必然愛上對方 15集都講夠
16集睇到最遲星星貼紙已經要回復記憶
前面嘅劇情先有用
除左Happy End拍到死人咁嘅剪接之外,至小刀片可以收返

還我雙金甜蜜片段,還我錫錫
唔可以話好差個結局
我都明話帶出幾十年佢地生活愉快呢樣野
但係睇劇有時有樣野好得意 我假設唔係講幾十年後
例如一家三口最尾一個鏡男女主角kiss完結局
咁樣既結局完左套野 觀眾都仲有幻想既空間
你咁樣一野跳到幾十年後 連幻想空間都冇埋
即係同你講兩個老死晒完場架啦 唔好留戀呢套劇啦咁樣....
個陣又話有個認頭人話係P 但今集死返出黎係堅 係咪同一塊黎
之前有套韓劇叫二十五二十一

但大結局又係令人勁傷心。
當晚所有觀眾喊撚到仆街,個個情傷
男主個亞媽??
我都係飛住睇,唔睇男女主角根本就係我老母平時睇既大媽劇
Romeo & Juliet
個尾仲垃圾過TVB 朴大媽都真係世界級
有冇人可以解釋賢祐比車撞呢個劇情既用意? 既然都係擋子彈 純粹想我地哭成狗?
在美國打多慧個男人 同時佢係幫會長手造數又條友黎
應該係講需要演員露多啲肉嘅戲?確實最多都淨係見過佢露膊
2521收尾都好過呢套
同心愛既人一齊生活有小孩,百頭到老而死,而且呼應因為我最愛你既人所以我會來接你,肯定係 Happy Ending 而宜其實好幸福,只不過呢過唔係個D BBQ HE 啫,其實呢種HE 高層次D woo
影完海仁個墓碑,再整句「happy ending」畀觀眾歎
真係睇到嬲
呢兩晚我究竟睇緊啲咩
想表達賢祐係萬中無一既練武奇材,身體質素拍得住美隊既完美好老公
大哥你老死之前錫返啖先得唔得啊
終於睇完 最後一幕show晒所有角色睇到有啲唔捨得 雙金啲甜去晒謝幕 各位演員辛苦了 最辛苦係雙金特輯請唔好令我地失望tvn
極度同意
撞完傷左都去救海仁
就有同陽基個段深情對話
原來我之前睇過,論劇本愛在大都會好睇,順暢好多,人地起碼有原因解釋所有野
啊導演應該想套野講婚姻關係,雖然悶但平淡到老就已經係最大嘅幸福
個導演Get唔到觀眾想睇雙金甜蜜,掛住講經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞