[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
金秘書呢幾日睇咗 係真。愛情喜劇 全甜冇拖戲

啲支線又捉得好 冇寫咁多阻住主線發展
佢好似仲有問我死左你會唔會日日黎拜我
但無人想call back呢段
賢祐拍果段片又唔見佢call back
你以為依套係普通愛情喜劇? 太天真…
出走日記幾治癒
正常好期待新生命嘅話,起碼都要拍返啲海仁傷心難過嘅鏡頭,個編劇成日loop佢掉bb野,流產之後同老公開哂片分房訓咁樣好唔合理 除非係海仁當初唔想要bb,但編劇鋪排嘅又唔係,睇到r哂頭
但其實講幾句 交代下係意外冇咗都好過依家唔知點解BB冇咗
點解唔可以拍番愛的逼降果種既ending
期待 細佬今次擔正做男主角
起碼接近普通人日常生活有共鳴
打錯,應該男二阿媽
一齊變老係好事
但中間你都交代下
夫妻相處日常
得幾秒拖住秀彬次次淨係行無憂宮條樓梯
下一秒已經變老
海仁死埋
完全投入唔到情緒
說服唔到呢個係HE
成個故事架構係用最老套嘅愛情電視劇方程式拍,一開始勾心鬥角+有人有絕症+英雄救美+失憶+被車撞,後面兩集啲劇情仲似係為拖而拖

成套劇真係用製作成本同演員演技掩蓋故事缺憾

而且如果唔加被車撞成套嘢會好好多
突然覺得空虛,無得再睇金智媛。
再求婚又無kiss又無攬攬又無連個女都係得幾秒
一家三口唔知有無2分鐘
重甜又無
究竟佢憑咩覺得呢個係愛情喜劇
第一點勁同意,海仁阿媽咁愧疚,整返場母女詳談大和解都好,但編劇正係拍佢媽同親家係到傾,海仁咁細個開始俾阿媽針對,又講到有啲心理創傷,失憶前場母女戲完全唔夠喉
我仲期待緊水泥佬假中槍 賢𧙗中槍入院
然後水泥佬假死再整容成賢𧙗 再偷龍轉鳳成為白賢𧙗
最後比海仁發現眼前既賢𧙗唔係真既 真既已經死左
然後完

再出個怒之女王 講海仁點報仇尹殷盛 而真賢𧙗其實未死
再黎一埋狗血情節
三流之路,強烈推薦
決定瞓覺之前睇返愛在大都會啲床戲 腦補係賢佑算
金秘書甜到瀨屎
2個一隻拖手 然後在忘憂宮由上而下望落去 黎個近鏡互相笑一笑 然後就完咁? 冇記錯愛迫完係咁上下
流產本身就係好易有,係意外,未必搵到原因
求其推部分自己鍾意嘅睇下你啱唔啱
非全甜但個人覺得好睇嘅劇

《秘密花園》
《孤單又燦爛的神-鬼怪》
《紳士的品格》
《哲仁皇后》
《烈女朴氏契約結婚傳》
《社內相親》
《那年,我們的夏天》
《海岸村恰恰恰》
《Kill me Heal me》
《擁抱太陽的月亮》
《機智的醫生生活》系列
《請回答》系列
《舉重妖精金福珠》
《聽見你的聲音》
《Oh 我的鬼神君》
《沒關係,是愛情啊》
《衣䄂紅鑲邊》

想睇朴智恩睇返
《來自星星的你》
《愛的迫降》
一家人成班都係弱智
星你結局仲好過今次
起碼有kiss
想追返金智媛嘅劇 除左太陽的後裔
出走日記 三流之路 愛在大都會
睇邊套先好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞