[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我正常速度,睇到佢醒返之後,基本上其實都可以完咁滯
第一次咁緊貼追一套韓劇,前期故事鋪排真係唔錯,call back位都合理,令無一個人物同對白浪費,每一個後記都有意思,不過最重要嘅流產反而無詳細講,男女主對呢件事係傷心而唔係自責,人為定意外無人知

失億呢個安排真係唔寫好過寫,用簡單兩集就完咗失億後嘅女主,反正都老土劇情倒不如手術成功然後互對扛男二好過

呢套劇到13集男女主可以坦誠相對,重新拍拖已經完咗
呢個位寫得好撚on9
其實照直寫建宇真係秀哲個仔咪得
點解要派帽
可能都係嗰啲元宇宙嚟
Grace咁錫身都一齊癲,痴根
其實最無謂係15集尾個撞車
當男二15集尾綁架海仁,然後賢佑去救海仁
反正都會中槍都係入院都會出現到後續劇情
咁15集撞車黎為乜
海仁有未來透視眼呀
依套邊係愛情喜劇
特技動作生化人穿越商戰劇來架
啲願望都好卑微,想阿媽快啲返,想個女仔望到佢,活到30幾歲就係靠呢啲撐住個人,結果到死都兩手空空
係囉,係都要逼佢戴帽
其實真係俾個編輯吹漲,無觀眾想睇個啲龍頭里村民用咁多時間去講三姑六婆野,但海仁第一胎懷孕流產個啲全部就咁閃過,明明流產係佢哋分房訓嘅導火線,等到今集海仁終於回想,我滿心期待佢多多小小都有啲懷孕歷程睇下,頂佢又係炒冷飯回憶掉野個part
夾硬要踢到佢哋兩個贖罪
有伏筆唔代表啲咩
大把伏筆無用or無用到盡 對劇情無幫助
亦改變唔到朴大媽作咗套爛劇出黎
等你第15集都可以喊一次先
真。我仲等緊開估流產原因
我第三定四個post 問過大家有咩戲好似呢套咁甜既推介

我宜家重新問過有咩係全糖唔係zero 既戲推介
和我老公結婚個end好好多
一個自首都唔夠仲要拉埋佢落水
仲要係無用既
三流之路屌打呢套啦
佢話要心安理得嘛
TVN唔為百想啦 為咗個週末劇檔期梗係比佢哋整好啲

依家等正年出嚟Carry
終於睇完,今晚有覺好訓
我滿意呢個結局

首先商戰/復仇個堆快快交帶就夠
其次唯一想睇多啲就係姑姑同細佬兩條線
之前實在太少同比雙金搶哂吸引度

其實韓劇愛情劇都係呢堆情節
其實對比其他韓劇,我覺得佢尚算合理
只係今次啲反轉真係多到好難頂

最尾我鐘意嘅位係
其實海仁無記返所有野,只係靠本簿去知道
唯獨流產嘅事,佢地最大嘅缺口
失憶前有和解,係龍頭里超市
失憶後再次和解,後尾嘅對話都好感動
雖然都係老土野,坦白同同行
但都係為套劇做返個結尾
有冇人可以解釋下發生咩事
完全唔明
時空錯亂?
就係前後唔連貫
睇完都唔知主題係咩
仲要整個咁嘅結局睇到一頭霧水
睇咗 幾好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞