[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
係拖架啦 不過都叫做有雙金對手戲睇下
定係你想睇amazing grace
this is 韓劇 好彩呢d飛得快 再講多10分鐘 我驚連少甜都變走甜
我覺得無左BB個到應該要交代返
因為女人流產一定係trauma黎 而呢件事都係令到雙金關係變差既導火線
背後反映佢地遇到困難 一個係逃避/強行overcome 一個係想一齊承受 溝通唔到令佢地婚姻關係轉差 分房訓個啲
明明頭個幾集講呢個位好感動 觀眾以為呢個係一個重要劇情 但最後草率埋尾 提一提就完
睇完大結局好失望 麻煩還返前面啲眼淚比我
垃圾劇 嘥鳩我時間 終於睇完
結局老死真係做多咗都唔一定要呼應返之前嘅劇情啫
完全唔明又撞車又開槍係為乜
兩條友仲要喺雪地度跑
男二一眼睇到佢哋喺邊
然後房班差佬睇住男二開槍
HE寫死人都係第一次好斷崖式feel
其實真係好撚戇鳩
大結局講埋啲人生大道理
鬼唔知你媽女人
依家問題就係你前十幾集雙金都冇乜糖
依家觀眾就係期待緊呢樣嘢
你反而喺度懶係看透人生道理咁
喺度講埋啲咩 “你永遠唔知人生嘅下一頁係咩所以要好好珍惜陪伴對方嘅時間”blah blah blah
仲要懶係HE咁 但個ost聽到我覺得好撚sad

前半part都已經講到男女主幾經辛苦先可以一齊咁
你下1秒就即刻分開咗女主角同男主
仲要得返男主一個 完全無嗰種圓滿既心情

好好地講返男女主婚後生活+大道理咪算
走去掃墓做乜鳩 懶係前後呼應好睇啲?
個ending好撚可惜 係都要被人鬧
仲睇到細佬由第一集到最後嘅成長
乜鳩野結局
中槍訓醫院都仲要幫你諗埋點拎返間公司
洪家咁廢
不如都係讓俾牟女士算
最撚好笑係佢自己加個Happy ending出黎
睇到個下我笑撚咗出聲
係咪驚觀眾唔收貨 畫公仔畫埋出腸先
幫自己擋子彈 其實真係好難唔冧
改成一齊掃阿爺墓就好得多
大金唱果首ost名叫求婚
然後前果幾集一直強調婚禮婚禮最後又係冇料到
真心覺得佢老人癡呆
宜家先開始睇返15集
想問男二唔係扔哂佢地兩個啲野架咩
點解個mp3又會喺間房度
我係咪睇漏咗野
冇漏 繼續睇會講
sad but true
16集會講
突然間覺得有啲心寒
其實我哋係咪一直睇緊亡妻回憶錄
睇第16
好 感謝
我覺得呢集可以後半多番啲甜 跟住老左掃墓 到男主又就快老死 女主變天使黎接佢上天堂 咁樣End 囉

屌 我都識寫啦
成套最好笑既位

大佬唔係唔俾你寫白頭到老 但係中間可唔可以寫返多啲男女主之後既生活

佢哋成套戲既正常生活加埋都唔知有冇一個鐘
如果特輯無補到雙金sweet 畫面就好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞