[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
屌你 啲支線多到 第一次睇大結局係飛住睇。好啦到主線 全世界都知觀眾想睇咩 你係要玩野啊嘛 玩無糖 。睇完呢個結局好似前面比人呃哂啲眼淚
我睇緊D乜撚野呀屌乜撚野愛情劇可以成集一個kiss scene都冇
細金ig 今年係咪唔會再出post?
之前男主係彩蛋錄咗條片
以為會幫到海仁有返記憶
結果又係無下文
編劇反而執着喺啲callback位
懶係溫情HE咁
係啊 好撚on9前面搞一大輪野 同觀眾培養哂感情 代入感爆啦 點知一集秒殺前面咁多劇情 。
個收尾咁撚奇怪既
2個人行德國咪算囉
而家搞到海仁好似有未來眼咁睇到將來既腎仔去拜自己咁
最撚尾拖住手完咪算囉 加幕老死咗 再去拜佢做乜柒 痴撚線
睇多次個尾 又幾感動
由賢祐旁白開始 去到兩公婆出現真係有起返雞皮
德國真係拍得好靚
最後薰衣草田加兩個人對答台詞 我覺得ok
兩個人可以由後生到老死其實係難得
搞咁耐又撞車又中搶最後一個kiss scene 都冇
hap咩py ending
我收貨呀 happy ending
幾溫馨呀大團圓結局
臨尾後記之後 腎仔back bug箍頸再錫面
好sweet
海仁葬左喺德國 ,會唔會佢哋成家移民左?

個ending 音樂一啲都唔happy ,仲勁sad

海仁最後係陪左賢祐幾十年,係好sweet,無問題架,
但點解唔將啲時間放喺佢哋嘅幸福生活度姐⋯⋯我想睇海仁、腎祐一齊番工、生活、生仔、秀彬點岀世、讀幼稚園、上小學、中學etc 囉,唔係一下子就老死,癡線
係都要整幾分鐘老死嘅劇情
好心唔好寫埋d老套又無聊既奸角陰謀橋段 勁無新意又悶
簡簡單單講下兩公婆點相處好好多啦
邊個睇現代愛情劇會想睇老死呢個ending
睇完唔覺係Happy Ending
相信全世界冇人想睇佢拍埋海仁個墓碑
抄襲作家真心有撚病,得嗰十零分鐘都唔知有冇嘅雙金sweet sweet都算,拍吓秀彬後記皆大歡喜圍爐食飯ending咪算
無啦啦彈個大金拜山,仲要突登整個happy ending字樣出嚟,慌死人唔知happy ending,happy ending都可以搞到碌柒,真係全員上咗賊船
連小學雞都識寫happy ending,一唔抄就即刻炒車,真心嘔返啲演員降薪差價出嚟還俾人啦
所以到最後都唔知點解個仔冇咗
……..睇完 靜左 唔知講咩 好啦

編劇有下套劇未
當年特登買dvd睇個啊哥細個果陣勁靚仔
最尾咪老死
唔怪得特輯都有兩集,原來一早聞到味要補飛
迫降個時都被人話係靠賣男女主
結果依套又係
證明寫到個成功既男女主
搵到啱既演員演先最重要
劇情都係次要
朴編係咪唔記得睇翻自己之前寫嘅嘢,定還是大結局呢集係隔左1年先寫好
唔覺得個結尾有咩問題,happy ending 又呼應番個主題

壞人該死既死,該比人打既打,大快人心

兩次唔同既求婚係帶出兩種完全唔同既轉變,第一次係我幾時都企係你果邊,充滿美好幻想。第二次係幾難都會同你行落去,呢段係佢經歷晒咁多故事先講得出咁堅守既說話
直頭變撚左新劇咁
成2粒鐘既結局用左45分鐘睇哂
睇到好出戲,屌你老味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞