[TVN][NETFLIX][韓劇] 淚之女王討論區 XI

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
都係嗰句

觀眾受罪 - 睇咗兩個月垃圾

朴智恩賺到笑 - 寫垃圾破收視記錄 下套劇啲大牌演員繼續仆住嚟話拍

Netflix賺到笑 - 套劇紅遍全球 + 賺你兩個月嘅月費

TVN賺到笑 - 浪漫速成班之後第一套劇係可以撐住週末劇個檔期

演員賺到笑 - 呢套劇紅咗入屋下次拍劇又可以賺多啲
分分鐘下星期特輯就交代記得番
海仁咁樣隔幾日就記番少少/係白間屋見到白條片
寧願做張飛都唔要做cinderella嘅崔愛羅
最近睇得太多金智媛同套劇嘅嘢
我ig成個discovery page都係佢哋
我覺得主要係感覺唔連貫
講東講西
想講呢度但又扯開咗第度
支線開太多又完得唔好

開頭好似係講緊結婚後大家嘅溝通好重要
到結局好似講緊大家平凡到老係件幸福的事
朴狗真係CLS
Kiss無,重求婚無,重搞婚禮無,記憶翻嚟無,一家人BBQ無

直接安排老死+旁白我屌你老母

同最仆街既open ending 有乜分別

唔怪之我睇完覺得好撚怪,明明係happy ending但有度氣屈住屈住,原來係因為俾朴狗撚足2個月都要衰收尾
我唔覺得我會想喺短期內再重新睇一次呢套劇
睇完就算數啦
金秘書
係都應該within context咁講下點樣幸福
你咁樣只係加句"所以佢地幸福快樂生活落去喇"就完hea到仆街
金秘書係甜到瀉級別

呢方面嚟講係神劇
已經睇左
唔想再受苦中伏
其實星你個結局我好收貨
相見返個幕好浪漫
外星人要返外星
但玩蟲洞返到下地球真係算係咁

(要求好低

呢張影到好real
真係戇撚鳩 一早charge佢殺人咪得
同意
最撚離譜係15集,,,,講講下突然鏡頭一轉話細佬衝出去救老婆
完全癲左既插入
其實我覺得唔記得全部更好

有少少印象,又好似唔認識,但又互相吸引
個種曖昧其實係最開心(髮廊幾個嘅對話)

夫妻就係做唔返呢種新鮮感
(又係老土野想人保持新鮮感)
千多grace惠出獄果日比細佬接去洪白二次婚禮
最後開開心心影嗰張有埋配角職員既大合照
我老母都識寫
金秘書好伏咩
睇閃亮的西瓜啦
呢兩月嚟真係好多謝雙金同各位陪伴
雖然結局冇想像咁圓滿但只少係平行時空洪白無論生死都有最愛嘅人相伴
睇完結局真係好空虛
同埋第16集,塊面完全無傷痕
有無人有淨剪雙金既戲份
加埋唔知有無成套劇既一半

好空虛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞