韓媒:HYBE對ADOR 年初開始試圖奪權,洩露藝人個人信息

483 回覆
22 Like 5 Dislike
應該係A想立功篤灰
illit根本唔係新牛嗰level
啱呀
以後由hanni轉色ILLIT,算唔算由鏞記變唐記
係let’s sex
抄風格有咩問題
淨係你啲女可以用呢種風格
你班女正咁多其實洗乜怕
咁搞法杜小姐重可唔可以拍日本旅遊節目
懷疑a根本就係方一開始就擺去ador既卧底 跟住卧底同閔扮fd再反水
就係依d人先會尊重創作藝術
永遠支持玉欣
好女孩嚟
真 惡過共產黨
何況hybe不嬲做holding唔插手個別品牌營運
Ador管理層同董事局都俾佢哋自己管晒
憑乜嘢要求hybe去介入另一個label
食唐記啦
無其他招
小結:

1. ADOR成立, HYBE持有全部股權 (~150億韓元) [HYBE 100%]
2. HYBE稱:從HYBE轉到ADOR的會計師L先生, 洩露大量HYBE內部資訊
(HYBE同時懷疑L先生至任職起幫忙ADOR獨立)
3. 2023年, 閔大媽及其戰友分配到20% [閔's line 20%, HYBE 80%]
4. HYE發監查質疑書:閔大媽
▪️洩漏商業機密
▪️私下聯絡投資人
▪️洩露藝人訊息
▪️違法人事錄用
▪️操縱輿論 籠絡藝人父母
5. 閔大媽: ILLIT抄襲newjeans, 但HYBE表現默認和主導者.
ILLIT的抄襲非BELIFT LAB自行決定, 而是HYBE參與在內.
就算HYBE想複製NJ嘅商業方程式
都正當化唔到閔想ADOR脱離HYBE嘅做法
閔想喺道德層面上為自己嘅行動開解
但HYBE有晒正當商業法律理由去告佢
始終閔係一個藝術家
用藝術家嘅角度去看待商業世界
未免太過天真
【樂壇革命】(南韓版)

閔大媽官方立場公告:

閔熙珍強調該官方立場是在和NewJeans成員及法定代理人討論後發表

HYBE和Belift Lab以及方時赫議長對此事件沒有做出正確的道歉或對策,只認為把閔熙珍代表個人趕出公司就完了。 Ador將維護NewJeans創造的文化成果,並採取一切可能的手段和方法,防止因抄襲行為而遭受侵害。 我方在此明確表明對於包括抄襲行為在內的對Ador和NewJeans持續的各種不正當行為都無法坐視不管的立場。
隨著ILL-IT的活動增多,HYBE和Belift Lab可能會聚集與New Jeans的不同之處,試圖淡化出道時的事態。 隨著時間的流逝,粉絲和大眾的誤會也可能會增大。 對此,Ador在與New Jeans成員及法定代理人充分討論後發表了官方立場。
希望透過發表這一立場,HYBE和Belift Lab能夠正視錯誤,今後尊重他人的文化成果,透過經過激烈思考的創作,為我國音樂產業和文化做出貢獻。
攬炒派
唔好拉埋班女落水啦…
佢其實無回應過HYPE d 指控
人地都唔係講呢啲
佢意思即係你對我唔住先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞