韓媒:HYBE對ADOR 年初開始試圖奪權,洩露藝人個人信息

483 回覆
22 Like 5 Dislike
睇得出
輿論戰另一個最大作用係留返5 個細嘅喺公司
閔熙珍社死就一定
以後都唔知仲有邊間公司敢招惹佢
5 個細嘅留低,就算之後唔力捧都仲搵到吓錢
走咗就等收山可以重返校園,仲要嘔返搵咗嘅錢出嚟打官司同賠償
反而想知閔真係走人的話,Ador 其他人仲有無得留低
啲人成日見hybe係大公司就覺得係以勢壓人
但到依家見到hybe有論點有論據
閔就剩係識話你屈我啦你抄我 又唔還電腦
大佬點撐得落閔
上市公司最緊張就係個股價
依家個CEO 係商業佬嚟,做生意㗎咋
佢哋夠膽玩到咁大股價大跌都要郁手
已經信佢哋一定有揸手先夠膽咁做
咁呢件事上既目的係要對付有異心既閔而留住NJ
留NJ係因為NJ賺到錢, 而你一下跳出黎公告天下
係, 兩個目的都可以做到
但問題呢個方法會唔會犧牲得太多, 甚至而家仲有機會兩隊都攬炒
當一個傻婆都可以有咁多小動作, 18%都吹到可以食到你間公司咁勁
你有80%股權, 當今韓國業界最強既公司唔係應該有更高明手段去完成呢D野咩?
你一個公告一野蒸發左幾千億真係值咩?
我真係睇唔透
HYBE平時仆街就一定,但D人因為憎HYBE而撐閔而件戀童抄襲罪犯都好痴線見過有人拎埋HYBE蝦閔一個女人仔出黎講
佢地唔諗下Hype養住幾多人幾多個家庭
Hybe郁手原因
a. 最終令所有廠牌知道作反係無可能
b. 重新掌握NJ(團體嘅所有權)
c.

可以9up多啲但跟返格式
我意思係而家代價真係太大, 為啖氣無左幾千億
以HYBE既實力根本無必要冒呢D風險
一定仲有好多方法可以做到呢D野而唔洗蝕咁多錢
所以成件事真係好怪, 而家俾你掌握曬100%ADOR+NJ可能都廢左一半武功
師兄你慳返啖氣啦,依家細路仔玩泥沙咩
你咁叻自己去HYBE獻計啦,人地成間公司諗唔到你諗嘅野? 一定係阻止唔到爆煲先要將成件事擺上面講啦
其實所謂幾千億只係股價,過一排防彈出返嚟輕鬆升返有突
對一間大公司嚟講真係濕濕碎
所以成件事hybe根本冇得輸
最好結果:踢走25+保住nj,繼續賺
中間:兩邊和解,保持現狀
最差:踢走25,nj保唔住,但呢兩年回收咗成本,冇蝕,可以繼續推下團
至於乜股價蒸發幾多,數字遊戲,不值一提,分分鐘肥佬見低位自己入返兩手增持下股份添
呢次如果推遲CB+趕走25仲可以打雞血
閔媽就九成九要走
五妹應該仲保得住嘅……
我意思係我哋都係估估下
Illit可能真係成件事嘅導火線
NJ家長不滿抄襲
Hybe知道閔有獨立計劃但只係暗中調查
但illit呢件事令hybe覺得NJ有機會變5050 2.0
原因係NJ要解約 閔係可以批准 Hybe只可以事後追究閔(韓網猜測)
Hybe驚閔/NJ會突然行動 所以即刻搞大佢阻止

1. 叫閔俾個交代: 自己辭/開臨時股東大會炒9佢(但閔可以拒絕)
2. 查ador電腦掌握更多證據
3. 輿論戰:
a. 搞程序好晒時間同埋好影響公司名聲,所以每日放料逼閔辭職,搞臭佢個朵
b. 警告埋NJ唔好站隊閔,如果唔係等變5050
c.

全部都係猜測 閔老師幾時覆機
人哋係暴發户,唔係你呢啲正常人
人哋可以洗幾億都要閔媽跪喺度含都得呀
又諗起刀削麵
搞到咁殭基本上無可能和解啦
希望保得住NJ五妹……
Ching你專心溫書喇
唔好上咁多連登發幼稚偉論
BAP Block B 當年俾人玩爛喎
重有B1A4
韓團一向做法黎
你唔見以前sm
無論係幾紅幾金蛋嘅團都好
有咩要佢地都會寧願拆團攬炒
全倉HYBE!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞