韓媒:HYBE對ADOR 年初開始試圖奪權,洩露藝人個人信息

483 回覆
22 Like 5 Dislike
房時爀(31.57%) Netmarble (12.08%) 國民年金公團 (7.63%) Dunamu Inc. (5.53%) 其他- (43.09%)
就算計埋肥佬堂大佬嗰12%, 肥佬都未做到一言堂
但你睇返時間表係HYBE放風先果wor
點解唔可以靜靜地背後處理好曬先發聲明
咁大間公司洗唔洗驚到咁樣, 咩文件咁厲害呀?
講到搞呢d股權問題, hype手段點都多過條女掛
點解要用呢d最差既方法處理我真係睇唔明
如果處理好咪冇野
依加咪就係內部處理唔到
HYBE=商業上仆街,閔=人品仆街

Btw 我覺得閔真的是很聰明的人🫴🏻

先在SM累積名聲🔊 然後跳槽到HYBE
借了傳說中的160億推出NJ👖
還把SourceMusic的製作團隊都挖走🏃
讓GFRIEND直接倒在續約的那年💧

最後甚至不是在SourceMusic出的NJ🎵
而是另外開公司🏗️ 讓LE在SourceMusic出道🪽
所以最後粉絲罵的都是LE🤬 NJ是美美脫身🫥

出道初期原本應該讓新人多上節目吧📺
但他不是🤚🏻 他是自己上節目以宣傳新團體的名義💦
啊 其實應該說是宣傳自己😼
把自己跟NJ綁定起來🖇️

再來是下一步🦶開始收購公司股份📈
想要讓子公司一點一點脫離總公司🫸🏻
NJ自己在直播也說過
: 我們不是HYBE的藝人🙅🏻‍♀️我們是Ador的🙆🏻‍♀️
由此可見平時在做的教育工作也是不少🫢

不帶立場來說 我真的覺得他走的每一步棋都很強♟️很難想像這是一個人能策劃出來的🤯 雖然不知道最後結果會怎樣🫠但是我覺得能到這種程度已經很強了🤧 而且不是短時間內就能完成的🥶這真的走的是一盤大棋 🧮

請出一本閔子兵法📕 我感覺我需要💦
就係內部處理唔到啊嘛, 一係放手俾閔帶人走, 一係閔自己淨淨地走
好明顯兩邊都唔會接受
hybe唔公開處理, 遲d咪變「為咗賺盡佢而踢走功臣」囉
講到收購hype係呢一行應該係專家黎啦
我唔明到底有d咩可以令佢地要咁驚
仲會用呢D最差既方法處理
佢聲明完全無回應想奪權指控
我都唔明你覺得可以點樣「好嘅方法處理」
閔嘅訴求就係帶走NJ獨立, 唔想俾你hybe賺, hybe應該點處理?
握下手, 恭喜你, 祝你賺多d?
你咁樣玩完真係仲有得賺咩?
成件事好無說服力, 80%股權會因為幾份文份加條女講兩句就動搖?
真係睇劇咩
80%唔係一個人獨佔
Hybe 立場上
就算將NJ 打入冷宮,都唔會比佢帶走
咁多廠牌,個個成功就作反,咁仲得了
咁你有80%架嘛, 佢話獨立就獨立咩
一D都唔差
自爆先好過比對家爆
被人拎走商業機密點會唔驚
我唔唔明點解你地覺得其他股東會企閔果邊
真係有D文件咁勁, 我又唔係好信
hybe唔賺都唔會搭好晒棚俾閔自己賺晒囉
雞又我出, 豉油, 碟, 燈油火蠟都幫你準備晒, 你個廚師煮完碟餸就叫我躝, 俾埋間餐廳你? 咁著數?
依加人地就係想搵外人食左佢
好難明咩
咁你唔一定要賣架嘛?

你會唔會留一個造反失敗嘅將軍喺身邊諗住睇下佢幾時成功?
你做老闆都唔會放手
點會送隻金蛋比人
自己賺唔到都唔可以比人賺
而家個做法係大大力將隻金蛋掉落地
閔:呢段時間辛苦晒,係時候割蓆了
咁大間公司驚個女人仔驚到咁真係好肉酸
A: 呢單嘢我做嘅!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞