韓媒:HYBE對ADOR 年初開始試圖奪權,洩露藝人個人信息

483 回覆
22 Like 5 Dislike
有無開咪live片睇下比大家評論下?
我想做咩都一定大大隻字打哂落word到
liz同真都唱到下喎, 你唔識咪學人講啦, 你邊位
佢又講得無錯
真係照抄
[KPOP] K-POP 2024討論區 (9)
https://lih.kg/bJkrHpV
【熱帖】如果順序互換一下一定會被說是抄襲New Jeans的概念和照片…
p1~2 tripleS(先) vs New Jeans(後)

p3~4 New Jeans Phoning(2022) vs TXT專輯(2020)

p6~12 很有Ditto感的TXT MV(2019)

p13 和海外作品的相似度 ​​

而d都係抄閔熙珍sm時期已經抄襲起家而家話人抄佢
呢啲嘢都black and white
第一日出嚟做嘢?
諗緊會唔會係d share driver度打做notes 跟住有人search既時候發現d 字眼有d古怪開始懷疑 如果係公司電腦應該唔奇 理論上係冇permission知道內容 但就通知左d大佬 上面用adminr role就睇到
即係短訊流出就唔出奇
但做咩要特登喺個word度打呢啲中二病標題
當private ig定小氣簿
依家有三單消息我都覺得好古怪:
1. 個兩行word檔目的
2. newjeans和newjeans父母都站邊閔大人(風向亦經常拉埋fifty fifty黎講)
3. ILLIT抄襲NewJeans、TWS也抄襲NewJeans、RIIZE也抄襲NewJeans。閔熙珍:房時爀抄襲我,創立了BTS!
其實hybe有80%持股
閔可以點奪?
我唔明點解hybe要咁高調炒功臣
而家newjeans同illit兩隊大機會一齊炒車, HYPE有咩著數?
明明有80%ador股權, 條女都做唔到d咩架啦
睇到r曬頭
幾個講法

因為閔放料唱衰hype
再夾埋外國投資者收購hype

因為閔要多30%股份,總持有股票51%大過hype

冇論邊樣hype都會冇左ador
其實係
房肥佬揸三十幾%股
就算搵到投資人都要hybe 果邊有人賣
除非hybe 揸住十零個%都想叛變
但應該都唔會啦
依家就係講閔嗰邊想搵方法令hybe嗰邊賣咗手頭上嘅ador股份
可能就係關話前排從hybe轉去ador嘅A某得到嘅hybe機密文件事
除此之外, 仲話閔已經搵咗d潛在買家傾, 又透露咗佢同hybe簽d合同定咩
加上閔方控制咗ador董事會, 搞到hybe冇得喺ador內部解決, 所以先要咩監察, 之後可能就召開股東大會直接炒閔, 或者仲要打官司嗰d
睇50 50就知
1. 想盡快令家長知道係乜事 阻止閪珍熙gaslighting
2. 唔想拖到上法庭影響new jeans上位

咁高調代價係股價暴跌
但都選擇繼續 即係真係想保住nj
咪就係呢D傳聞好唔合理, 佢得18%邊搞到咁多野
有買家唔等於你果80%要賣俾佢架?
同埋你咁樣高調攬炒NEWJEANS果80%都係變廢紙啦
hybe其實真係無必要咁樣發爛渣放風話要炒佢果wor
講就咁講
會唔會閔唔走,最後hybe告佢,要上庭
班女同父母仲有最後機會轉軚
我唔覺得似會保newjeans, 呢件事之後應該都會雪多
要保就唔會newjeans做d咩illit就做咩, 連地點都撞
呢d行為似係有心逼走條女多d
咁如果嗰d傳說中嘅機密文件真係有料到
可以逼到hybe放手都未必冇可能, 始終hybe又唔係肥佬一個人嘅公司
依家咁高調就係為咗先發制人, 喺閔造反前踢佢出局
同埋攬炒NJ嘅都係閔啫, 一出嚟就拉埋幾條女同佢地屋企人上船
有無咁戲劇性呀, 幾份交件就可以郁到80%股權?
好似吹得有d大
就係得18%所以先要搞咁多野
咁高調係因為已經唔可以內部解決
同埋你可以同newjeans+家長傾左先做呢d決定
咪唔會有而家呢D情況出現, 成件事真係處理得好差
首先你要搞清楚, 閔目標唔係要拎晒ador嗰八成股權
佢只要影響到hybe入面超過肥佬嗰31%, 佢就有機會影響到hybe點對ador
New Jeans = 腥港
點解要搵
搵左點逼大家一齊上船
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞