[月經] iOS集中討論區 (253) 靜過鈦空

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
唔會長期拎住周圍孭 就13
我就係上次買咗12.9 今次買11
有無人好期待wwdc
唔該晒師兄
明明好耐之前閂左佢
可能你 update 過 ios 版本吧?
當年一出即買, 好好J
可能update完iOS之後佢自己改左
又唔會成日拎出街嘅 但會成日去旅行
17.5開face id快勁多
我有時都想買部輕/細啲iPad旅行用
但覺得淨係為旅行而買好奢侈
最大嘅敵人係自己
要贏人先要贏自己.
無啦
電腦都話人哋有NVDA幫手谷啲GPU同埋Windows有多software support
電話又係
Tablet,對手全部都係唔入流,瞓喺度都有人不停買,為咗去扮電腦越搞越四不像
好快
只期待ai and iPad os

希望ai 野會比15 pro用到
iPad os 有大進化即買Pro 13
冇計
iPad嘅Form Factor屌打上所有tablet
電話你都可以話Samsung華為etc
但tablet應該十個都九個買iPad
入門版都做到好多嘢

如果其他廠冇大殺手鐧冇得打
Fold果啲都係濕鳩嘢嚟

訓喺度都羸所以咪唧牙膏囉
你拎部M4 iPadPro同我部M1 iPad Pro比
得光咗快咗
我本身係有部MacBook所以買11
但因為部MacBook好慢同好快無電 基本上都只係用iPad
所以今次想轉就諗緊轉唔轉13
其實11同13重量都係差百幾g
係大啲寬啲同薄啲 同貴多幾千蚊
孭袋出街100g又好似無乜感覺
唔係講笑,連iPad mini 5 a12都順左唔少
同埋M系iPad夾M系Macbook做wireless sidecar係咪都係好易斷線驚換完新都係同舊iPad一樣咁易斷
所有野都好順
驚喜
唔會啦
一部長放屋企 買大啲
另一部帶出街/旅行/ 食吓tea 用
可以mini / iPad Air 11
出街/旅行mini size 一定最爽, m1 11 真係太大部, 屋企用
數字上差唔多 但拎上手差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞