[月經] iOS集中討論區 (253) 靜過鈦空

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
請問想trade in 舊iphone 去買ipad air
係咪拎部舊機落門市就ok?仲有無野要準備架?
Thx 師兄🙏🙏🙏咁可唔可以做到同時開兩個視窗?

2018年嘅iPad Pro或以上已經可以咁
嘩掂哂,咁今次要出手啦🙏🙏🙏
睇完評測好想買部
部機Overall都係吸引嘅
但現階段嘅Review都係收哂錢
唱衰佢嘅以後Apple Event冇你份
買想睇片?
16號送貨
唔知點解比錢先話唔可以喺鋪攞機
13 pro銷情好似有啲淡到依家都仲顯示緊可以即日攞機或者第二日送貨
入門成皮嘢一部,未計啲配件要買過哂
IPadOS又justify唔到買一部咁貴嘅iPad
有13寸Air爭客
就嚟BTS唔爭在等多陣
最衰Air冇face id
邊部先?
Hold左係ios 16
反正又冇新野
想問吓下一代iPad Pro 會唔會有大改款?
話晒呢個設計都已經有6、7年
同埋仲有咩位進步?
基本上無乜咩可能

今次已經算大改

如果你想要嗰種變埋摺mon嘅改法直情未必係同一條產品線
細啲邊框,Magsafe 充電,內置AirTag呢?
個個都等wwdc 唔買機住
如果iPadOS仲係咁廢
新果啲機又加價又盛 邊個upgrade
我都等埋WWDC 先
ipados 真係好廢

利申買過3部ipad pro
邊框細啲->唔算大改

Magsafe -> mac嗰款嘅話iPad 就要多一個插頭,因為佢個type-c有用途唔cut 得。iPhone 嗰款個磁圓唔知放邊,加上咁薄,整出嚟好易本末倒置

內置AirTag ->依家已經有find my
三年前已經呃過一次
已經對iPadOS不抱任何期望
今次做到iphone15果種用機搵機未?
當初出stage manager 以為好正
點知伏到仆街
記得M1 iPad Pro嗰次又係WWDC前出
有啲人以為iPad嚟緊會大搞作
All in 1TB
結果
啲人為咗啲RAM買1TB
學MKBHD話齋:Never buy a tech product based on the promise of future software updates.
更何況Apple冇promise任何嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞