錢志健 同 羅家聰 公開閙交 。

464 回覆
11 Like 137 Dislike
我成日以為KC 已經離開香港

咁佢依家響邊間公司做?

佢同洪灝係咪兩大痴線佬
佢係離開咗香港

但又一年返幾次香港(揾食)嗰隻

你可以當半個太空人
咁有信心可以自由出境

咁 KC 冇咩值得你拉
咁Bob 叔都無
dream bear直頭次次都爆seed 但講嘅野三幅被
老人家係咁
認真就輸了
佢仲要扯埋去咩佢係幫手足
同羅家聰唔同
講真羅家聰法輪功台都做唔通真係淨係為錢咩
羅家聰法輪功台view數高過 ED錢個台
我覺得佢都係為金錢做節目
ED就算為理念
其實個定位都好難搵人夾
1国2制 ver1.0 可能只得劉夢熊啱咀形
但劉夢熊係真心膠
通過櫃都唔醒嗰種
純講主持技巧, 夢熊屌打ED
dream bear直頭次次都爆seed 但講嘅野三幅被

成日quote 毛主席鄧小平刁主席
佢係去到邊到講野都係同一套理論思想,所以一講野就已經爆seed ,唔洗其他人插咀,陶傑有時都搶唔到佢咪
有冇full version backup?
咁Dream Bear佢係老人家又係嗰個年代嘅天龍人成日開口埋口都係依兩個人都好正常。。。佢依家搞到咁都只係可以怪自己當年痴心錯付。。。好同情佢CY係辜負咗Dream Bear嘅。。。
正常叻人都係咁 好少又叻又圓滑
陶傑可以一輪嘴講野講到唔俾人接
都未夠6年
Bob叔同班前眾志人係英國成玩一齊玩,返香港應該出事

KC反而無咩痛腳,Crypto 美股佢一樣唱衰好多年
佢為健康減肥,唔係病到瘦
有次錢志健拎羅奇篇文出黎打飛機,想夾埋KC一齊借篇文黎踩港,做節目前特登send篇文俾KC睇
點知KC唔領情,話無睇篇文,亦唔需要睇,羅奇所講既野就係佢一直以來講既野,到今日先講只係因為有人想借黎炒作
ED聽完扯火,覺得佢無跟自己步調做節目,借啲椅話KC下下做節目唔睇資料咁點做
KC堅持內容只係舊料拎返出黎講,篇文無咩Details借得詳細講,了解到大概都夠
當次算係不歡而散

之後做一名經人時,唔記得講起咩,KC忽然爆:「係囉,其實講呢啲野駛乜睇咁多資料,之前做另一個節目時有條茂利成日話我唔睇資料,實際上呢啲野掌握個大概就夠」

大約係咁
又唔係唔熟,佢地識左好多年
但錢生set agenda太窄,口講就話尊重唔同立場意見,實際上唔俾人有其他發揮,要跟佢條路做
KC唔覺自己既價值係咁,出事係遲早
19才子係自己個台放好多 得閒仲講2句粗口
會員區仲爆燒山 不是暗示燒山做陰質野不在少數
係,錢講嘢真係好撚悶同好煩個人又盟塞。KC 同佢爆左幾獲都未走係唔係好高出show 費
錢既講法係咁多個嘉賓之中KC係最高

但KC都應該唔係齋睇有幾多分,之前有個節目同個學生做,一睇就知低成本製作,View數都唔高,似係賣人情,但KC答既內容都認真
問題係KC 同錢生根本唔夾,格硬做既原因只係得返錢
完全同意
不過雖然大部人都踩錢,我都覺得佢悶
但利世民又竟然夾到佢
跟本KC就係囗硬心軟,成日話冇錢唔會做節目,但係又會同好多唔慌多錢既細台做,有陣時仲會教仔咁教。
完全三唔撚識七唔知乜水
唔好乜撚野都放上黎 冇人想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞