錢志健 同 羅家聰 公開閙交 。

464 回覆
11 Like 137 Dislike
其實一直都唔明ED當年點做到咁撚高(好似option 枱head of trading?) 問心唔知佢背景齋聽佢講財金/政治分析嘅話,真係一個好普通嘅大叔level...就算2019年前都已經係
Kc 有發脾氣講過

某啲網台成日set好agend要佢講
根本都唔係佢本意
share pls
錢好長氣,facebook聽最後一集無倍速好辛苦
可能鍾意聽佢唱衰全世界掛
錢志健facebook仲有
我就有幾個牌, 但考牌試呢D野就鳩流流既, 真係唔知有條咁既例

正常既限制係持牌人士只能進行所持牌照相關營業行為
姐係掛主個牌係某間公司, 就只能以該公司所規定既職務行事

但呢方面係唔限制媒體鳩up /其他個人行為的, 只要唔涉及實際交易/持倉建議
who
幾十歲人仲on99 咁
I'm aware that quite many comments left in some YouTube programmes were deleted. If yours was deleted and you want to post it again, feel free to write it here or under Tsz Kwan with mine's YouTube programmes. I guarantee your freedom of speech unless the content is obviously illegal or violating standard social media policies.

https://www.facebook.com/share/p/RZbxHCeu3AziSago/?mibextid=oFDknk

玉9 孫
佢兩個梗係意見不合,一個重幻想緊一國兩制,一個成日勁屌某黨共你個橙
佢地都覺得尷先cut

即是唔似係流量密碼,似乎係真嗌交

不過真係冇咩好睇,就是 一個逼人表態 同 一個唔想表態
其實嘈乜呢?
節目題材?
節目時間?
錢銀收益?
佢好似因依個問題同袁弓夷炒過嘢
唔知而家佢仲有冇幻想一國兩制點點點呢
個集笑死

Kc 係完全無觸覺羅奇言論係幾大件事

Kc 係真係無料到 無乜金融行內人會聽佢講野
邊個仲幻想一國兩制咁戇鳩?
錢志健自己喺節目講話要去返一國兩制1.0
條友係經濟同物理佬
金融野佢自己都話明唔識
之前大摩前亞洲高層羅奇發表文章,錢生都想KC 評論;但是KC 都只是輕輕帶過;應該都對KC 有所不滿……
個集笑死

Kc 係完全無觸覺羅奇言論係幾大件事

Kc 係真係無料到 無乜金融行內人會聽佢講野
條友係經濟同物理佬
金融野佢自己都話明唔識

剛啱呢集kc話自己讀social science
呢條友又冇料又串,冇睇開ED但係佢有樣嘢講得岩,就係KC啲Ego。之前聽節目,條友已經係乜都屌,有冇道理都屌,因為呢個係佢嘅人設 根本唔洗care啲理據充唔充分,一味睇死就得
好無鳩聊,簡單一句勞資糾紛

事前有協商分成(羅生人工),無協商除了羅生要錄節目外的事情,包括錄影長短、時間,誰負責準備內容、題目,後期制作之類

錢生(老闆)覺得羅生(員工?合作人?)free ride 左自己,除錄影外乜都唔做。再加上錢生準備的題目被羅生秒殺,覺得羅生不幫忙,還要幫倒忙,加不專重自己的付出。

錢生覺得羅生=free rider,搞破壞,不專重

羅生辯解滑不留手,因為事前無協商誰負責準備內容、題目+誰是上靶下靶等等細節,根本不能證實羅生失職。亦不知酬金多少,不夠判別羅生只出席錄影是否合理。羅生亦不care 這份工作,已立於不敗之地。

老闆 / PM,搞project 最好事前將所有工作細項列出再全完分派,避免free rider,亦避免事後麻煩。
kc邊個節目話錢志健某利
現實就係柒頭健個foundation 無人buy, KC有人睇。

袁公個香港議會有人撐。
柒健扮黃啦。 成個腦都係典型藍廢思維。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞