錢志健 同 羅家聰 公開閙交 。

464 回覆
11 Like 137 Dislike
你太認真
佢同肥智政 兩個真係9up 地認真
跟本上三個超有料
Debby 講緊財經台首席,兩個痴線佬點離題都拉到番黎,U煎條滑頭真係落場個隻,呢個組合真係皇牌到一個點

雖然我都好鐘意睇煎蛇加棠哥,個市咁悶坐定定講就死得啦
KC 應該知道自己係收視保證要開尼個價, KC 叫得高真係唔出奇。 聽佢地鬧交段野, 錢生都試過轉分紅形式, 我估KC 都唔一定死要個價唔讓, 但要佢做野一定要貨金, 亦都乎合佢既人設, 亦無不妥。

我估錢生話KC 嘉賓之中最高, 應該都係真,但我估錢生想借KC 人氣帶風向,配合佢唱雙簧, 點知KC 唔理佢, 佢味覺得人地貴。 我無跟開錢生, 但佢好似晨早做live, 話演算法咩咩咩, 其實大眾唔會咁早睇; 如果早睇既都唔會睇佢啦,大把海外消息要刨。

同埋, 如果錢生你睇到尼個post, 真係建議睇下人地點做主持, 你做節目技巧真係唔夠。
YouTube其實可以講認真野, 但錢生主持技巧真係欠奉
係,錢講嘢真係好撚悶同好煩個人又盟塞。KC 同佢爆左幾獲都未走係唔係好高出show 費
錢既講法係咁多個嘉賓之中KC係最高

但KC都應該唔係齋睇有幾多分,之前有個節目同個學生做,一睇就知低成本製作,View數都唔高,似係賣人情,但KC答既內容都認真
KC 應該知道自己係收視保證要開尼個價, KC 叫得高真係唔出奇。 聽佢地鬧交段野, 錢生都試過轉分紅形式, 我估KC 都唔一定死要個價唔讓, 但要佢做野一定要貨金, 亦都乎合佢既人設, 亦無不妥。

我估錢生話KC 嘉賓之中最高, 應該都係真,但我估錢生想借KC 人氣帶風向,配合佢唱雙簧, 點知KC 唔理佢, 佢味覺得人地貴。 我無跟開錢生, 但佢好似晨早做live, 話演算法咩咩咩, 其實大眾唔會咁早睇; 如果早睇既都唔會睇佢啦,大把海外消息要刨。

同埋, 如果錢生你睇到尼個post, 真係建議睇下人地點做主持, 你做節目技巧真係唔夠。

屌人早訓都冇point

第時 Yt 再改演算法,咁唔駛訓都似
煎蛇都移左民,英國買埋樓,香港無了
KC 真心高質註場嘉賓
由 Debby 到芷君到珍姐都夾到
仲有大師同康年陪住你。
做實事就做好內容; 做唔到實事就追算法。
同d 人玩SEO 一樣,個網站都無好內容,搞咩SEO 都搞唔好。
平時d post 一講起kc 就末日淡友收皮
估唔到有咁多人聽
不過事實呃唔到人
有佢係到,view 數高好多
咁無論自己點睇,但好淡分析都要聽吓,否則就會變圍爐鳩叫「升升升/跌跌跌」
因為錢更加利害
馮智政d節目好睇 有深度又不失娛樂 起碼唔使跟風去做topic

原來條片個cover 係咁樣,而家唔撈咪幾好去個高質啲既節目好過啦
日日係香港做節目喎
層樓我估都係為個仔啫
毒撚咁都撈得掂
好勵志
仲好啦
聽$ 講野真係消磨意志
佢係其他台都講過 「練功台成日想借我把口唱淡 其他人唔肯講咪我講」

大紀元前幾日有條片鳩到問KC點解香港唔自己減息
KC話 你想自己減息咪脫離聯繫匯率 到時樓價即同深圳睇齊 跌五成以上

然後條片thumbnail大字標題話香港樓價將跌五成
又笑KC
笑死, 一名經人又抽水
應該生活,經濟壓力
佢之前講佢打針減磅
佢都有自己agenda
不過佢呀、焚總、子君、kC

呢啲聽得心舒服又易入口
錢真係小鳩氣,就算唔啱,私底下傾掂拆伙咪算 lor
所以乜都唔洗搞,你班友已經會內訌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞