錢志健 同 羅家聰 公開閙交 。

464 回覆
11 Like 137 Dislike
Kc 之後喺第二啲節目度講返件事都冇講過人哋一句壞話,經過今次件事更加欣賞kc
反而另一邊口口聲聲話公眾利益所以當面對質
但事後剪輯公開得返八分鐘
剪走左自己理虧想斷人衣食吊銷證監牌照片段
依啲擺明真小人
仲好意思話自己一心幫義士

錢志健仲有冇反駁
所以被交行辭職後,成行冇人敢請佢
一個人有原則就係咁嫁啦,有幾恐怖,起碼你知佢條線係邊,尚書大人呢種先恐怖吓麻
現實中好極少揸得個原則咁死
同可以咁理性嘅人
呢點先值得respect
姐係個龍門會搬囉,呢種人你唔小心踩到條尾會不動聲色,有機會就會背後插你一刀,然後你唔會知原因,你要搞清楚原則係用係大事唔係小事,例如羅家聰認為專業有價,你叫得就要比錢,你賤賣姐係賤賣成個行頭,佢唔收錢咁新入行仲駛揾食咩
問題係職場尤其係佢地果行周街都係呢d 人
呢d人姐係咩人先
得罪咗大陸冇了
不過其實估唔到佢仲上到now 同夠膽返香港
撈過政府銀行大學都冇料
Ching 撈咩咁有料?
其實kc都講過經濟理論其實冇implications, 又估唔到即市, 其實真係好似佢呢種實用派形容經濟師個個都係鳩嗡

所以同渾水梁君卓果d學術派唔啱, 最記得kc同學術派果時三隧分流嘅經濟理論開片, 而家睇落kc真係比較貼近現實果個
我覺得做朋友kc咁既人我接受到, 起馬知佢點諗嘢。恩情還恩情,是非還是非。
如果一個人情緒主導,佢覺得你好時可以不問是非咁幫你, 到有日佢無啦啦嬲咗你,你連拆既方法都無。
好似錢咁,做節目要幫佢做拉拉隊統一思想,你做唔到就講其他原因指責你,你就得佢一次下次又唔知咩事又嬲咗你。
老細角度就認同你睇法,kc份人無乜人駕御到佢
其實佢係經濟佬看世界都口水多過浪花,聽阿vin講有啲題目都係kc話想講,佢多唔多野講主要係睇個題目啱唔啱,佢就最憎講升到邊跌到邊呀,點操作買咩好
網台咁少人都咁多是非
黑心到爆
唔知點解down 唔到
錢志健,利世民,不男女男都唔睇佢地
根本內銀啲中高層職位已經俾晒強国人/新香港人
KC 講嘢係串,連習帝佢都敢串,不過佢唔係政治黃,只係經濟人睇法,反對計劃經濟啫
https://www.youtube.com/watch?v=TXtBdsIz2lo&t=570s
笑死
話佢茂利又真係過份左既
$真係CLS
咁錢生明比個氹人踩, 人地先嘩返佢je
on9 佢6點個問題
風雲谷日日錄完都係10點出
咁撚蠢既人可以上到位 以前香港賺錢真係易
其實如果唔係同開台條友有文字上交流,洗鬼睇live咩
我鐘意揸車既時候聽又得
返工既時候聽又得,隨時聽
話要6點live,早開驚聽眾未起身都係為屌而屌啫
睇錯公開性交
其實我都唔明點解錢可以Ibank上到位,講野中英文都一舊舊,社交有問題咁。

講經濟又無咩見解,講market insight 又無。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞