錢志健 同 羅家聰 公開閙交 。

464 回覆
11 Like 137 Dislike
個台佢搞,又係佢叫KC做節目,比人係第二個節目咁話自己,嬲都正常
ching你訓左幾耐 你睇下FED同大行依家咩口風
同埋望望CPI個數字反彈左幾多個月
「一名經人」係嘻嘻哈哈就一集
其實好多時佢都 hea 時間
咁要拍檔夾到佢
適當時間踢佢一腳
或幫佢打完場
唔見人嗰個唔係"吹蕭嘩"咩
KC對羅子君應該係最好
你好似誤會左我講咩, 咪話得KC 堅持通漲未壓到囉, 經濟會插, 但D MOON友話唔會衰退

而家大行吹返唔係好掂, 垃圾聯儲收返隻鴿, 先開始吹會經濟插插先壓得住通漲
佢自已係唔信拼圖,只係作為經濟學家都係實證主義信徒,實證主義下拼圖就係最實證既方法去預測經濟,其他方法都係9估,中只係好彩,大家其實都唔係100%準,但要討論經濟就算唔係100%準拼圖都係唯一可以用既方法
啱啱聽完,錢志健應該係唔順KC唔比面佢
徐少驊條撚樣之前一俾個19政府話有機會犯法時已經閃咗,$俾記者訪問時話過嗰陣時嘅「佔中」同佢哋「十死士」初頭預計嘅已經變咗質所以先冇出。。。嗰篇訪問仲係01嘅,佢樣都出埋。。。係假嘅佢仲唔攞個大聲公週圍嗌?!
證明戴教授個棚吸左好多人落答,但d人根本唔清楚戴教授做緊咩
子君去埋佢到開live
子君識控制節奏,唔會完全俾KC lead住
Yumi就純下把,拋波俾KC發揮
但有次Yumi 放假,搵左徐蕙儀代班,睇得出功力深厚,對住KC不卑不亢,攪到Yumi返黎都要坐返直個人
錢ed人根本唔清楚youtube係做乜,youtube就係娛樂場所,適合嘻笑怒罵 ,咩偉大志向個D唔撚係係youtube到搞,真係要決志既時候(佔中十死士)就著左草就係ed人
其實可以經濟插得嚟都繼續通漲
係茂利唔識做節目
佢自己個目標就係要人爆個bite
但自己上把下把都唔得
羅家聰搞咩,瘦到乾哂咁
兩年前睇佢重係肥仔樣
兩條白卡佬
Kc 係全上把既做法,同佢做節目好簡單,基本上你問題佢答就搞掂。佢d答案都好直接,經濟學理論+邏輯,work唔work另一回事,但聽落去就有文有路既。所以佢十個節目有九個都係一9樣,都係老師教學生咁。
想要同佢有火花一係請多個滿肚理論既教授出黎,但一黎少二黎就算有都唔會得閒同佢做YouTube. 就係就好似一名經人咁,老友feel做節目一搵到位就潤下佢,唔直接同佢講經。
錢志健就擺明真心膠。諗住借佢個朵引人入黎宣揚佢既理念,但kc 擺明係當一場show咁做,收得錢佢會俾佢d貨出黎,但個節目work唔work就麻煩閣下自理,最尾搞到live開波就真係on9.
子君果個有哂主題 有搵資料
冇咁 9up feel
KC 答都冇咁hea

不過KC 真係KFC 最好睇
錢仲要係資深耶撚
d咁既教信黎都把撚
ED 似原則撚 亞視保加症人格
錢志健啲節目好悶,反而KC雖然成日鳩up,但見佢同其他人做節目都好好笑
徐蕙儀頂更嗰集真心覺得KC係認真咗。。。果然係要睇對手。。。
KC咁多節目最悶就呢個,
錢成日自己讀完報章標題就交俾KC講
屌我都得啦
我成日以為KC 已經離開香港

咁佢依家響邊間公司做?

佢同洪灝係咪兩大痴線佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞