錢志健 同 羅家聰 公開閙交 。

464 回覆
11 Like 137 Dislike
渾水依啲就依家喺度扮中立洗底。。。佢個香港最年輕嘅上市公司(家夢控股)執董個朵就係好好聽,但8101除牌前貴為「謎網五十」之一,佢其實真係唔係不學無術,藉情係精於此道。。。
本身聽開羅家聰分析

係佢哋嗌交我先知道有一個人叫 錢志健

聽完咁多日咁多人嘅分析

其實真係好鳩簡單

錢志健自己走咗去外國,成日諗住反中亂講,想推翻政府
然後就係咁屌鳩人哋唔夠沖,唔夠黃
情況同當日有班仆街屌鳩林景楠一樣,國安法下,個個都做縮頭烏龜,就係怕連累家人,但個個都叫人沖自己鬆,最撚憎就係呢種人

你仆街死啦錢志健
我見到任何中國經濟、科技既post, 不論連登twitter
多數回覆意思都係「中國做假、中國玩撚完、中國非洲都不如、美國一定會收拾中國」
得袁弓夷一個on99燒錢又洗濕個頭

咁呢樣又真
摸魚躺著也中槍
雖然都係同門師兄弟
佢唔係躺著啦, 就係私怨呢幾日撩返件事來講, 點知抽火水
其實中國三頭馬車都開到盡頭,仲有咩能力繼續令經濟上升?
問題中國繼續故步自封,繼續口號治國,美國阿sam Altman研究左AI,黃仁勳成功發展NVDA中國啲科技巨頭如夢初醒
摸魚係另一個人黎,因為炒燶幣退隱左江湖
美帝年年都比人話到盡頭都係run落去,所以中國三頭馬車既動力就係東升西降 彎道超車 只不過失敗左
https://www.youtube.com/live/ybRl_8vGaEc?si=TwhfvyzzvEteGjap

錢志健話自己比人網絡欺凌

ON9 最後回應 (搵3個人,自己又唔講野)
仲屌9 人炒花生
黃圈是非都係利益問題
一個張子君學素海霖講我頂唔順啦就做kol月袋近十萬

影響力下降係人品問題,最多人的時期唔係宏揚理念係攪其他人

例如時事台有班垃圾唔敢對質狂刷差評攪人,開post點名老屈其他會員
世柒瘋狂咬非飯民的人, 花生台掩護世柒

錢志健 周圍游說人唔好支持袁,呢個就係中國人的黨鬥做事方式,
正所謂唔係我指揮就拉死你
唯一一個燒錢的人咪比時事台屈係鬼
香港真係有抱負的人都會比香港人用石頭扔死

素海霖講35句「我頂唔順啦」半紅不黑
張子君講一句「我頂唔順啦」就轉營kol月袋十萬好過撈商台
咁係因為你覺得黃尸弱智,所以你睇到自己想睇嘅嘢
羅家聰做評論, 講事實,經濟分析
個錢生就叫人要有某方面立場, 咁你求揾個阿炳咪得囉, 使咩揾羅生
咁佢的確搵好多阿炳做嘉賓,除左羅家聰佢無咩嘉賓有人識
所謂學院派徐家健 曾國平 梁天卓 早兩三年有幾單經濟論述信報專欄筆戰 羅家聰

摸魚師承學院派, 當然出來抽下水撐師父(即係肥仔講嘅傳統中國人教派基因唔可以令自己宗門冇face), 加上呢期少雞棚生意要d view數充下場, 呢個post上面又講返起佢地, 變左又撩返出來嘈過
呢獲野除左渾水又關三個人事?
咁渾水前幾日個YouTube 摷翻三隧分流依單嘢抽/串尻KC話佢啲論述係錯嘅同埋話KC鍾意打天才波嘛。。。
但係佢連 論據 加論証方法 都俾KC 駁倒埋......
之前 摸魚 VS 純情三角底褲 咪好笑囉
https://www.youtube.com/watch?v=sgS4PVEWSeE
渾水還拖話搞辯論。。。最搞笑係佢打晒開口牌話KC有問題, 之後先有經濟佬開題回應, 但佢條題就講到經濟佬點佢名在先。。。
渾水不如開宗明義咁同經濟佬講話開個節目乞view。。。不過要傾好個人工先
渾水真係柒既,佢條片完全唔係回應緊人哋。又話人哋片長冇睇又亂鳩咁回應,難怪KC 輕鬆KO 佢
笑左, 仲提議搞大來玩, kc 應該求之不得, 之前所謂三英戰呂布, 次次有頭威冇尾陣, hit完就走

早兩日摸魚d師傅先起fb話唔玩泥漿摔角, 唔駛理d raga水軍云云, 而家摸魚為左view數刷下存在, 連勝算低嘅師父face都要賣埋, 今次大把花生, 不過對佢d師父都好嘅, 就算對住評論員辯論大敗, 都擦到存在率多d唔驚再俾人打錯個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞