日本鐵道消息及旅遊情報交流區(100)

630 回覆
7 Like 0 Dislike
謝謝巴打
唔該
唉 想坐幾日後有班東北新幹線滿座 訂唔到
當日去到車站睇吓執唔執到雞算 或者坐半企半
唔使買JR Pass/其他pass,就咁用Suica/ICOCA都唔會爭太遠
邊條線方便就搭邊條,唔使下下要就住張pass搭車
JR京都駅個位又遠

最多睇下啲一日券,計下自己回唔回到本
你個行程淨係可以考慮下:
-大阪Metro假日版一日券係幾抵玩,平日太貴唔需要考慮
-京都而家迫你買地鐵+巴士一日券,1100円難回本,同埋入嵐山最多人搭嗰3條鐵路都唔包
唔洗買pass
就咁用西瓜卡就得
唔係首都圈內

100留名
咁即係到時無電話number都可以用?
有冇人去過日本寺廟過夜?好似幾正咁,有肉食有溫泉浸
LM
https://twitter.com/traicycom/status/1780481082904997961?t=tArSxsh7WcQC0kb9BWYxsQ&s=19
東海道新幹線、2026年度に個室を導入 N700Sに2室
屌打gran class
價格點定
張櫈唔夠gran
賣空間同service
Gran Class 根本就垃圾 嘢又難食
大陸求其一款舊和諧號嘅商務座同飯盒 仲有 Trenitalia 嘅 Executive class 都屌打佢
N700S 個室就同智能動車商務座有得揮喇
in 東海 we trust
東京大阪考慮內陸機頭等價,50000yen應該走唔甩
不過睇完佢幅圖都諗唔明張櫈點轉方向
參考以前100系個室咪得
幾時出返雙層green car
冇車內販賣
想整返以前嗰隻cafe car
Green car complimentary refreshment 冇咗啦車內販賣又冇埋
想問下除咗函館之外,北海道仲有邊度肯定仲有キハ40?
呢買四折飛冇晒之後,突然就唔想專登落函館啦
【震度6弱】
愛媛県南予
高知県西部
政府がリニア中央新幹線の整備計画を巡り、6月に閣議決定する予定の経済財政運営の指針「骨太の方針」に、東京(品川)―大阪間の全線開業時期を「最速令和19(2037)年」と改めて明示する方向で調整に入った。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞