日本鐵道消息及旅遊情報交流區(100)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
本身grad定員比較少車頭可以少度門
屌 燈死埋自己
新大阪都埋唔到站
Gran定Green 放埋一邊真係會少好多閒雜人等行嚟行去坐完東海道新幹線發現咗呢一點
【注意】「東京駅開業100周年記念Suica」の一度も利用がないカード、2026年3月末失効へ
https://news.livedoor.com/article/detail/26418690/

このSuicaは、2014年12月20日に東京駅が開業100周年を迎えることを記念して発売。申込数は約499.1万枚、発売枚数は427万枚となっていた。このうち約250万枚が未使用だという。
好彩今次用咁左張二手收返黎嘅新卡
仲以為今年到期

100周年張野真係幾靚 用完都收埋一二邊
然後一個湖西線強風出事
https://x.com/nhk_news/status/1791046200063656020

JR東海講先
暫停隧道工程調查先
另外岐阜御嵩町嘅殘餘土壤問題都未妥善安排

瑞浪市井戶水位下降
御嵩町殘土處理問題
搞掂再講

川勝平太幾有慧根
今日竟然冇事
今日好似到尺東出咗事
想問東武鐵道,想問日光返東京市嗰邊JR Wide Pass有冇包?唔該晒!
去新宿包,淺草唔包
姐係tobu railway express唔包?因為本身喺google map見到,覺得慳好多時間咁
如果東京站去長野,中途可唔可以喺松本出站?
我見去長野係平過去松本
東武同JR合營嘅去新宿嗰d就包
東武自己營運去淺草就唔包,好簡單
我有照用,但唔會用插咭嚟增值
東京去長野正常情況唔會經松本
唔得,張飛會寫明經邊條線嚟計車費
正常東京去長野係經高崎唔經松本,除非你request 經中央線,但車費會同經高崎唔同
除左鐵膠應該唔會有人經中央-篠之井-信越線去長野
西仔大鑊好多
阪和 阪環西連中2次外來物掛住喺架空電纜
再加2次人身事故
東仔先1次外來物
如果要去天橋立,係咪基本上買廣域周遊券最低玩
其實點解湖西線成日強風而停
隔離琵琶湖線又好少因爲咁而停
湖西線多高架? 條線好高規格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞