日本鐵道消息及旅遊情報交流區(100)

635 回覆
7 Like 0 Dislike
如果換左張剩係可以上網既數據卡落部電話,咁仲用唔用到Uber?
唔包阿
個班車 長野 下個站大宮
東北pass 包到輕井澤
咁長野直去下個站個大宮 個班 我應該唔可以坐?
補返長野至佐久平嘅車費就坐得

https://www.jreast.co.jp/multi/zh-CHT/faq/
Q. 我想使用JR東日本鐵路周遊券(東北地區)前往長野。佐久平為止的區域都有覆蓋,但是需要下車一次嗎?

A. 如果您事先在售票處購買了通票未覆蓋區域的車票,則無需下車即可繼續乘坐。
在這種情況下,如果您單獨購買從佐久平到長野的部分車票,您可以繼續乘坐。
無法透過JR東日本網路訂票系統預訂,因此請在車站購買。
account跟你email
taxi go可以用香港number

冇開到上面摺埋咗嘅quote嚟睇
拎住張pass去綠色窗口
佢會收差價幫你出飛
想問下UO624駁JL141會唔會太趕?
有TTP卡嘅
唔係就要搭JL153
所有嘢按照原定時間咪冇事
即係一delay就含包散
試過一次飛大阪落地轉JAL去北海道
嗰陣咁啱天災之後冇耐 啲機經常delay/cancel 搞到我飛日本嗰程機勁panic
我唔敢博
都係UO628 轉內陸機算
不過要hea 幾粒鐘
搵過好多資料都搵唔到答案
有冇巴打知如果用JR PASS喺富山電鐵個櫃枱換立山黑部交通券
個櫃枱幾點開始畀人換?

最後選澤左竪日早上內陸機飛去小松,可以去埋加賀。 不過,硬係覺得富山/高山係唔夠時間遊覽。松本打後行程又好似太散。

想請教大家意見,睇睇點執執行程。

立山黑部前行程一定自駕
松本打後行程唔落諗緊自駕定係鐵路
合掌村係白川鄉?
嗰一日係咪擺高山出發會好D
打算係白川鄉,如果高山出發,應該點調動行程好

將立山黑部同平湯溫泉改早一日得唔得?
主要係我覺得飛驒古川其實好近高山
特登上到去又落返富山好似兜大圈

同埋近江町唔係同金澤市內遊同一日?
100 Lm

留名

100post LM
估下咩站係咪京急蒲田

賀100 post

LM
賀100 post

LM

賀100post
上個post 跟進 秋田竿燈まつり 碌咗勁多晚 終於碌到2晚秋田中央公園APA,全包1800左右

不過高知夜來祭 仲係未碌到 撞正お盆同公眾假期
徳島阿波踊る 打算住高松 我想問最尾嗰班うずしお會唔會好難上到車?
係琴晚舊post 搬過來:
請問各位巴絲去京阪神6日應該買咩JRpass或週遊卷抵玩, 行程如下:
6 日都住在大阪心齋橋附近, 只搭地鐵, JR和巴士 (同行唔識踩單車)
第1日: 大阪 (黑門市場, 大阪城公園, 心齋橋, 道頓堀, 難波)
第2日: 大阪universal studio
第3日: 京都 (清水寺, 金閣寺, 錦市場, 伏見稻荷大社), 嵐山 (竹林, 火車)
第4日: 宇治, 奈良
第5日: 神戶
第6日: 大阪(木津市場, 天神橋筋商店街)

主要係3個人去 大家無咩錢, 睇下點便d, 定係應該直接用西瓜卡?
見到大阪週遊卷有免費景點, 雖然未去過, 不過好似無咩興趣

見到有2位巴打覆左, 話咩都唔使買, 就咁用西瓜卡會唔會好貴? 有時聽人話剩係張JRpass係大阪京都來回都賺左, 唔知真唔真?
想慳錢先唔駛買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞