日本鐵道消息及旅遊情報交流區(100)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
無人坐咪轉返做普通車廂
搭過普通車廂版Q seat

高麗駅潛力更大
想問下成田機場最快出到千葉市中心係咪都係坐鐵

定坐巴士快d?
不如你講幾點落機先
我都研究緊呢個問題, 去千葉中央(京成千葉線)
眾所周知, 冇理由搭NEX
但唔搭NEX, 成田機場普通車出成田班次少到癲

更加冇理由搭京成本線響京成沼田津轉車
京成千葉線得各停線形又差

唯一諗到係京成普通車出京成成田轉JR
JR成田線有一班向響上面開出會多一本
short answer一定巴士方便
但都要睇班次
夾到就係夾唔到都係要慢慢碌JR
巴士本數仲少過JR
我諗住到時由google map決定算 總之唔課金
反正落左機果日預冇野做
鳩登week既日常
夜晚8點半
咁都係JR快速最簡單直接
https://youtu.be/Zt4JG7jGWK4?si=u-XjgVgEvEv2KQ7B
又一個加價倒自己米嘅例子

[url]電気の切り替え忘れ“列車運休” ハピラインふくい 北陸トンネル、交流→直流のはずが…(FBC 福井放送)
#Yahooニュース https://news.yahoo.co.jp/articles/c978652392ce44b1252984f9a85361e7777ccdd8[/url]
原來唔記得交直切換會咁麻煩
雖然平安無事去到敦賀,但之後就開唔返車
睇埋comment先
好多回覆都指出取材時間地點唔係太好
想問吓如果有五日喺京阪神地區 買四日JR關西地區鐵路周遊券喺最尾四日用 送嗰張京都地鐵同京阪電鐵券有冇得提前換 用喺第一日到
唔得 要喺關西pass用緊嘅日子入面用
同埋你肯定四日pass 可以回本?
想請教下搭SKYLINER 由成田去池袋
如果經Klook 買 係唔係自動售票機 換票
之後入閘 唔洗ic card 只入票
但去到日暮里 出閘就要票加ic card
岩岩check 左京都版ICOCA都賣哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞