日本鐵道消息及旅遊情報交流區(100)

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
北陸地區pass 自由席only
駁かがやき519落福井嘅深夜巴士6月收皮
晚晚載空氣
https://news.yahoo.co.jp/articles/e6992ee1dfeeb0dd746dbae096a9efcd0c91ecf1
多謝你先
不過我係立山果面入,我可唔可以早過預訂時間去搭個立山cable car?
近鐵難波名古屋坐火之鳥定urban line好
唔介意價錢就緊係hinotori premium seat
5xxx円 first class享受

2個鍾完全唔夠玩 巧c伏
車掌:越前たふけ
講完自己都唔知錯咗
個站有冇wfc到咁
SpaciaX Premium Seat
長野富山段係咪勁少客
邊個會喺上越妙高 糸魚川落車玩
好心係富山後飛返站,同つるぎ接時間轉好過
搶到再講
呢個遠近分離好難搞。一般應該中段飛,西段全停。但 Asama 折返咗,中段冇各停車。一係 Hakataka 長野縣飛晒畀 Asama 。
佢主打關東對西段,Hakutaka 好難飛。唔係就噉大--小--大嘅全段車,冇得飛--全停--飛。
可能東京地獄級折返時間限制 排表排到頭痕
幫你加多兩個站
輕井澤嗰啲會屌死
日中都係得 Asama 啫。停嘅時段一方面可以話有Kagayaki,但相反喺呢個高需求時遠方就少咗加班效果,得1速達、1多站揀。
應該東仔想はくたか東京一程過直達石川福井小站唔想客轉車先要西仔咁做

正常就應該最慢的つるぎ係富山配合轉車先啱

一係就あさま延長去富山
反而かがやき可唔可以淨係停福井敦賀就算
全指唔該俾埋真.速達

運行距離太長點拆都死
冇理由下下要人金沢/殮房轉つるぎ
つるぎ又分金沢同殮房始發
每小時1班各停 1班只停縣廳所在地
但係停站所需時間唔多
最大constrain反而係Thunderbird接續
はくたか假假地都係最速傳說
諗住暑假平日去搭,應該冇乜人啩
都唔係無野玩既
上越妙高附近溫泉應該正
北陸4日個週遊卷真係好抵玩

今日敦賀>金澤 中間係金澤停左幾個鍾食もりもり寿し 再金澤>富山 都已經回本

利申:仲要舊價買
殮房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞