[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(71) Coachella High爆全場招納全球通伴入會!

1001 回覆
20 Like 26 Dislike
YOASOBI 啲歌真係太難唱

同埋佢本身一出道之前都唔係咩職業既歌手,都畀唔少人建議過佢要改善唱功

btw佢呢幾年係有進步既
真 每個人個range唔同 咩range都有好聽既歌 只係唱功問題
低音既女團歌手有好多 等練好做bridge/和音
洗唔洗諗咁多
鬧都話公司唔出聲 櫻衝出黎
點會鬧到車
唔好賴啦 唔好聽就唔好聽 佢地不嬲唔係講唱功
但真係要苦練下
Source 真係會唔知全開咪跳唱40分鐘會炒
明顯係編排問題 一係cut舞
一係安排兩個負責唱
始終國際舞台 唔係得fearnot睇 點都要取捨
做到 new jeans Lollapalooza咁已經夠
佢哋似淨係練肌肉 無乜點練氣
40分鐘其實好難練,20分鐘唔出事已經勁到仆,佢地仲要有跳easy喎
會唔會同T團比?
唔記得
好早期嘅集數
咁worlds柒過點同
睇source music唔係我決定 韓團除咗SM係由你睇到大之後剩係追過I*ZONE 同G friend SM係仆街但起碼唔會解散
好彩睇到d好多正常粉絲冇盲撐呢單野
我都好鐘意佢地,但其實好多女團男團d歌都好難跳但都冇大炒車 希望佢地繼續進步,唔好覺得d舞難跳跟住唱歌唱得難聽就係理所當然其實已經見到一葉同埋櫻花都唱得好左少少,但今次真係出國 唔係對住粉絲圍威喂
係咪未有完整40分鐘版可以睇
我覺得一氣呵成由頭睇落尾同你斬開一part一part睇分別都幾大
kkura 姐姐又出嚟定軍心
mon po狗快d負皮啦 好痛架
大家唔洗唔開心或者太擔心
櫻花應該可以開導4個妹妹
我相信如果時間可以倒流
俾多次機會fim寶揀上唔上Coachella
就算明知上台之後一定會炒車 車汪粒音一定走音 預咗比人屌到仆街都好
佢哋都一定會選擇上台
以我所認識既fim寶就係咁倔強

雖然今次Vocal炒咗, 但係佢哋每一次舞台都係100% All-out 從來冇Hea過 完場果陣隻手震晒(攞BP同佢哋比 我真係得啖笑) 睇live都感受到 無理由係現場覺受唔到佢哋既生命力

唔好忘記 獨自難免彷徨 同行便是征途
唔係講笑過咗成日討論到都仲係咁高!
勁呀
邊隊女團唱功有Beyonce嘅級數
求下你地話我知
其實我覺得編排都幾貪心,40分鐘11首歌,仲要好多都難跳,有冇得cut 1-2首呀
車車個人本身就唔係擅長用講嘢/文字去表達
但佢私底下一定有用行動做嘢
同埋佢嘅存在都已經畀到信心其他人
人地男團唱跳勁好反而零討論
啲人又話實力至上
但真係做得好嘅又冇人理
anti
unfor
eve
easy
smart
全部想揸下流灘想慳啲力都唔得
仲要跳完easy 又fire in the belly 仲唱埋新歌
臨收工收到本on off
心情即刻好返d
想食翻pn個勢但夾硬推晒啲主打,應該因為音樂節,要炒場,你會發現同年末舞台鋪排都好大分別。great mermaid 可以走,fearless/eve/新歌只能3揀1,unfogiven請咗人無得推

反而成個表演最應該係炒場控場要加強,明白語言能力有限,都睇得出好努力但都仲係似小組討論咁。如果可以互動多啲相信可以唔洗唱咁多首去攝時間,對上一個想闖美但英文唔好而失敗咪
itzy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞