[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(71) Coachella High爆全場招納全球通伴入會!

1001 回覆
20 Like 26 Dislike
https://www.kpopdays.com/?p=93035
今次好似到櫻上位
成日比啲唔啱key嘅歌
緊係水牛聲
主打係自己練習最多,應該真係要有正常發揮,依家只係小小嘅唔到位,唔覺得要賴首歌,他日佢哋完全進化,就會好輕鬆唱到

加上佢哋都係打工,可以提出但邊有得要求公司畀一首啱佢哋音嘅歌,唯有自己去練唱功,或者隊內有成員可以作曲
成個表演其實係新歌表演最好,而且最有狀態,因為無咩編舞相對成員可以著重唱果邊,其實成個表演係應該係咁
難聽係難聽架啦無咩好盲撐
淨係睇到sakura進步左
確實紅得起嘅歌主要都係低key就算車汪都已經冇左以前izone天使音色嘅優勢

啱音域嘅歌好似Sour Grapes呢啲又唔夾個團形象,亦都吸引唔到街客

寄望下次CB可以出到隻中高key又型格或者pn風格嘅主打

btw hybe比多啲練vocal嘅資源啦屌又唔係冇錢,班女次次都比人鬧到咁,我地班fans都唔好受
對唔住都講句,水牛聲真係無得點改,點練都係沉,老師都係教佢哋技巧但改變唔到佢哋把聲,唔通你要佢哋永遠都扮嗲果種聲線,公司揀得佢哋成團一定有原因,快手發展佢嘅各自專長仲好啦

車車起碼要出solo先可以再次發揮天使音色,就算pn style都唔太啱

不過成個表演最要負責係公司唔係佢哋
真心覺得耳機可能有問題
聽落覺得佢哋唔係太聽到自己把聲

連Yoasobi Ikura都走咗幾次音
櫻今次真係好有驚喜
我反而覺得真炒哂車
葉啲歌詞不嬲都flat所以冇咩出事
不過竟然冇
“Coachella be my xxx”
佢哋啲舞要開全咪唱到好似錄音咁根本冇可能
但啲撚樣對佢哋要求係要做到完美咁
今次啲歌九成都係高強度嘅舞,仲要連跳40分鐘
今代女團有邊一隊係做到開全咪都可以唱得穩
以Fim寶今次表現要炸爆咁大個戶外場已經好好
Off topic Yoasobi唱兩首就完
我老婆今次好叻女
FIB有嗌”Coachella, thank you for tonight.”呀
其實好多有去現場嘅comment reddit嗰啲都係話勁high好正 好多人跟住唱
根本唱功不嬲都唔係Fim寶賣點
佢地啲live stage多數都以炸場為主
就咁睇online streaming都覺得成個場勁high
我係咁掃Twitter d片都好多外國人特登拍片講佢地表演好好 幫佢地反hater
我諗一個鍾意睇live 去開呢啲音樂節嘅人不論邊隊表演都會覺得high ,唔會特別去在意唱功(當然有就最好)只可惜目前嘅報導都係負面,點解啊?因為無份去啊,睇住個mon渣,感受唔到氣氛啊
冇所謂啦
Be yourself
正如我睇perfume都唔會話佢地唔開咪又乜又乜
睇佢地都係睇舞台效果
炸到個場咁效果夠晒啦
係得講中文韓文堆hater如獲至寶咁無限放大缺點攻擊
可以欣賞嘅地方佢地唔會提架
我覺得成個演出唔靚
啲燈打得差,紅黑紅黑跟本唔夠光睇唔到樣,煙又搞到睇唔到,搞到白跳
同埋成日想搞氣氛搞到唔係唱原來個key變成嗌歌,
聽過就話知你想咩啫,在場大把人未聽過,所以咪咁多人鬧
smart真個solo跪地舞最搶眼又cut Q咗
唔知係咪啲歌唔夾live band,好多首都冇哂個氣場
巴打你好
啲Hater係唔係都有位入
所以跟本唔洗太care佢哋講乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞