覺唔覺 Uber 開始的士狗化

546 回覆
1047 Like 36 Dislike
點呀廣州狗
香港人跟本就係死賤種 好彩移民潮走左一班最垃圾嘅先好翻啲叫
嗰次去康山,唔知係個女司機唔熟路定死跟導航,出東隧跟住西灣河嗰條線行去到臨分叉位先一嘢cut 兩條線去
心諗Google map 都會顯示定你要行咩線點會去到先知
做得唔好自然冇人用
大把司機淨係識跟Uber導航行
跟足佢行做一日夠停牌
香港人就係要賺盡
同唔可以蝕一分一串

所以唔同既服務行業都大閪
你條廢柴驚撚到
榮譽白人
Uber個GPS根本廢到喊
好多時中短途都兜大圈
作為dc9最鍾意Uber派呢d單
個GPS load條兜大圈既路線,再計個貴d嘅價錢
dc9熟路識得short cut行條短,慳時間既路
但又收返貴d嘅價錢,不知幾爽
可能有野忙仆緊
我都試過 啱啱炒車勁塞
塞咗45分鐘 落車比1星我
屌關我咩事
嬲撚到要開新acc做反駁隊
真係想笑鳩你
起碼你都有門路投訴,街截的士吹佢唔脹
Uber狗果啲最多咪叫自僱人士
老佢條毛細
就算係當佢係鋪頭老細果種老細,咁依家搭車果個係客呀嘛
打開門口做生意做到咁不如接埋佢啦
咁立法、執法嘅咪又係嗰個地方嘅人。

唔好講大陸,香港的士界係衰過世界大部分地方。

係班人嘅品格有問題,冇法例管到佢地就老鳳屌客、故意兜路?

有問題出現就唔立法、執法,等一個地方嘅小市民硬食呢啲問題,咁要你運輸署(或相關機構)嚟做乜?你地冇老婆仔女、四大長老,親威朋友需要用到的士?定係你地屋企冇窮人,有急事時唔需要用到的士?

啲高官同的士9係咪想叫我地唔鍾意唔好搭的士,請返個司機咪解決問題囉?

淨係識炒高個的士牌,啲拒載、兜路就乜都見唔到,睇唔到,唔知道呀?!

出晒事啦香港啲司機,特別係的士9。咁唔鍾意香港人嘅,咪撚喺度做司機啦,畀生意你地做仲要單單計到盡,冇著數就唔接。明明稅都唔交,好搵到不得了,做得愈耐,賺得愈多,個心就愈黑,係黑撚鳩柒過啲屎水墨汁!

無論係咪的士9都好,你班拒載嘅仆街知唔知咩叫做社會責任呀。你地係唔係想同全世界講,香港人做客載司機就係咁撚閪,就係大仆街?!
屌你老母真係九唔搭八
人哋唔係話你又無端端勁大反應走來搭嗲
仲要此地無銀幾次”我真係路過”
傻嘅都知你條傻柒係分身啦 收皮啦好嘛
Block柒你算
其實係 但兩堆人都係有問題
終於有人明
咁你錯喇
絕對係兩班人嚟
首先Uber狗真係1A牌阿豬阿狗都做得
但dc9就要有6號牌先做得
Uber狗考唔到6號牌先焗住揸Uber啫

做dc9一定收入好過Uber狗
一來成本問題
dc9租車,氣錢又平
你Uber油車真係做義工,電車都仲話好d

二來客源問題
Uber狗只能靠個app派單,等人餵
屌你如果兩個鐘都唔響機我咪企係度
無得主動去搵客
但dc9都一樣可以Uber taxi
仲可以做街客,排站,各類call的士app,call台

其他諗到再講
因為香港人個個都係利益行先
無人會諗持續發展,自然無人會為個行業著想
名啫
分分鐘佢都係DC9
香港人揸車勁撚閪
打尖 硬cut 唔讓路人 快線撚
心態就係執輸行頭慘過敗家, 有得打尖點解唔打
無條件退貨香港人都一定有人濫用
但係講到玩得最爛一定唔係香港人先囉
請問我spin緊啲咩
係咪同你意見不合就係spin?
我都唔鍾意dc9㗎喎

中移動個number係我死鬼阿嫲生前用嘅
老人家邊間平就用邊間㗎啦

你唔夠人講就走去起人底
我可唔可以話你想spin走自己講蝗語?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞