覺唔覺 Uber 開始的士狗化

546 回覆
1047 Like 36 Dislike
冇事喎
上次台北每日坐3次都冇問題
除非長假期尾
如果唔係機場出市區正價call的士大把人搶住做(排隊尾果啲)
幫你含埋撚都仲得
好笑在咩? 屌uber開始dc9化, 然後讚dc好, 屌你自己都識講dc9化, 即係本身都預定咗dc係仆街架啦 讚咩野啫
咁唔彩次次叫親uber都仆街既, dc搭親又係閪既, 自己揸車啦, 講咁多jm9
dc9 一樣
30年經又有
雪藏牌入行做dc9又有

行行都係樹大有枯枝
佢嗰部vito 做uber
做生意係咁 有賺有蝕 包賺冇人打工啦。洗唔洗叫政府補貼埋單單幾長都賺300
可能係接錯單等你cut單,接咗幾分鐘先cut單要賠$20
屌uber=dc9
你太睇小大陸人佢
佢哋一樣踢單

長途唔接 因為apps 公司抽兩成幾
短嘅接 因為佢劃一apps公司抽好少水
但睇你去邊 塞車唔接 你上車位唔靚唔接 佢可以on99揸撚咗去對面叫你行過去
你覆個的士佬做咩

人地連路線都可以自己自定
個司機真係跟住來行

香港的士佬, 你叫佢行東佢就話XX 路唔塞
點知都係一樣塞, 因為佢跟本無睇過地圖唔知實時交通
屌佢老味
北美Uber司機反而鐘意接短程客
屌uber還屌uber, 點解要讚dc先?
成個topic都講uber開始dc9化, 即係本身dc9已經係仆街架啦
你兩邊都屌都合理D, 屌uber讚dc唔係dc9係咩?
有時深夜坐40蚊的士
2個站都無乜野
真係好衰又未見過
啲閪人撚會正價咩,個個有錢去旅行個幾十蚊都要慳,成堆想R折call 85
call 的士好過
起碼佢知你去邊心甘情願接
人哋講返現實事例又唔比
你有你屌佢有佢屌
有咩衝突
分身就分身啦
屌你仲此地無銀補句我路過
我都覺得佢地態度差 應該要監管
但道理好簡單
你打工做到野 老細求返你轉頭
其他公司爭著搵你
呢d 需求問題
我對開放平台都冇異議
仲好添 我可以出動私伙野落場露2手搵下食
係既
但問心我覺得樓主講得嗌Uber 就唔介意出正價call 囉
好地地自己揸車咪算囉,又唔洗受氣又唔洗驚call唔到車
哦, 咁啱搭親uber都係仆街唔識路既,
搭親dc全部都好好, 有禮貌又客氣
明晒啦, 真係無咩衝突
哦, 咁啱搭親uber都係仆街唔識路既,
搭親dc全部都好好, 有禮貌又客氣
明晒啦, 真係無咩衝突
冇人唔比你屌 做乜鳩
根本就係做呢啲收入變化大嘅司機嘅就係咁架啦,人不嬲就係自私嘅,邊有人想做蝕本生意,個個都想賺到盡,無論咩車咩平台嘅都係有呢啲閪人架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞