覺唔覺 Uber 開始的士狗化

546 回覆
1047 Like 36 Dislike
唔開冷氣係嗰啲咩併車/ 順風車, 併車就係無網約牌
共享單車=爆鎖偷車/扔落海
咁你又真係窮左d,諗都沒諗過
其實唔關咩司機平台事
你打份工 公司出bonus咪話好公司
仲要睇埋份bonus有幾多
拆左信得果一千幾百咪轉哂口面
無bonus咪話間公司點點點..
講到尾 呢d人性表現
搭車可以點西
上車落車
可以有咩接觸?
好似上面個柒頭話打招呼冇反應?
司機係公司可以管到
踢單司機三次機會直接除名睇下有冇人踢
香港人係唔啱做服務行業
上落車點pin喺雙黃/禁區/阻到其他車嘅地方仲要司機早到過佢,唔call pet無啦啦拎成隻狗上車,帶埋細路嘈喧巴閉搞破壞,整污糟架車。
然後繼續俾5星佢?
其實行行都有仆街同好人,dc9都係有好只係仆街佔8好嘅佔2
只係睇唔過眼啲Uber佬自命清高
啲客呻1-2句話俾人接單唔郁車就起晒綱話人閪客
唔屌人閪客就自圓其說話個司機開左自動接單但瞓左
死都唔去接受自己行內都有仆街嘅態度
有咩司機唔閪?
唔係話大晒,但係佢唔係老細囉

老細係賺完錢再出糧俾你,或者你買佢既野同服務

佢咪繼續態度差,一定會慢慢俾人淘汰

呢啲係等價交換
我俾錢,我就係要到上車地點上車同到達目的地。你試吓你俾錢我,我係咁串鳩你得唔得?

你咪試吓返工,係咁串老細
我冇坐過果啲 叫親都叫專車
唔貴 都唔錯嘅 但煙味冇冷氣就成日係咁
城市正在哭泣

1 年前
封鎖原因:掛住賣龍膽石班湯唔得閒理手joke

係藍蛆香港人
條友dc9嚟㗎
咁佢食屎啦

香港搭的慘過狗
Seoul 都癲 有左kakao taxi好番少少
但香港有過之而無不及
真心,揸的士好搵過Uber
個情況應該係掉返轉
有牌 滴滴專車喎
成日唔開冷氣 有牌的
冇犯法就得啦,唔中咪唔車囉
Deliveroo同埋food panda
因為Uber 都係班DC9做緊
完全係一樣咁煩
佢上次bill錯左
我第一時間係唔知點claim 貴左成倍
講真大家出嚟做野
見人拎哂laptop
大家都係搵食 點解要搞9我

我係同Uber 交涉左好耐
仲要比哂evidence 先追到
佢第一下係話個路線唔同左
司機啱
其實係
Uber 同的士只係平台/工具唔同
背後啲司機咪一樣只係一個有車牌既香港人 有乜高低之別
唔抵得佢地從來唔諗下做好自己 淨係識唱衰人地黎抬高自己 一屌佢地就係的士打手 都痴撚線

或者咁諗 價錢同方便佢地已經比唔上的士
唯一賣點價值就係服務唔揀客
呢樣都否定埋佢地就真係冇晒存在價值 佢地點會接受
非常同意
早個禮拜去咗 Adelaide
落咗機call Uber去酒店
Uber來到話我兩個仔太細個佢唔載得
一定要的士先得
佢全程都冇發脾氣態度唔好
因為通常喺機場等單要等好耐
佢咁樣又要返過去重新排過隊
跟住佢叫我取消張單
我仲問返佢,咁我使唔使俾人罰錢?
佢話唔使
我諗佢都只能夠自認黑仔
但成個過程好好
Uber都存在另類揀客
明嘅,做得揸車係想每支都靚單但就唔好咁肉酸俾人屌就話人dc打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞