覺唔覺 Uber 開始的士狗化

546 回覆
1047 Like 36 Dislike
你啱,有得claim 就唔同
講得出呢句都弱撚智
上年過深圳call車
佢到左目的地pick up我
我1分鐘內去到㗎車度開車門,但開唔到
跟住佢駛走埋,再睇返app,
望住佢走左之後取消訂單

大撚把大陸人都係狗
只不過你地接觸到閪港人嘅機會高過閪支狗
因為大陸啲例好嚴

可能執法人員有分紅次類既野

執法會好嚴

香港你投訴的士 佢犯法既差佬又要証據先告到

佢唔犯法 運輸署就只係出封信叫佢下次唔好就算

咁我係的士佬都 屌客啦
比錢就係老細?咁開鋪做生意既叫咩?
你智障?比錢就老細?hang乜鳩野機。

我路過
學到野可以投訴
成個po鬼撚到仆街, 勁多dc9
講埋D九唔搭八既野讚dc9好好多
人地定額收費左
上車會錄音同有cam

冷氣呢啲 某國嘅人係唔怕熱
反而暖氣開足

如果用專車貴少少 人地著恤衫揸
十足日韓黑色的士咁
不過成日有煙味好臭

利申: 出trip 用過
事實上,我用飛的果啲 app call 的士,接就接,唔接就正價/ 加錢 睇下有冇司機接, 唔撚會好似uber 接左單再踢
經常call uber,咁多年只係俾人踢過2-3次
但係香港uber 其實好難做,養車成本太高,真係全職諗住搵錢既,都過晒嗰個時期,其實都係幫uber 打工
你本身屋企要用車,空閒拎嚟跑兩轉搵外快就ok,全職真係不了
Uber閪你可以一星,dc9閪你會畀人屌番冇錢死窮撚
都試過
同我講話架車唔夠電
話要等
我話ok我等
夠鐘再PM就冇應
閪到
白牌車仲揀客? 又收得貴,咁我坐你托咩
我都試過比司機黎到之後先踢單,下張單貴勁多又要等多10分鐘

投訴之後Uber淨係賠返$50 coupon下次用但程車貴左成舊水
狗咗好耐啦
你搭得小的士喎

而家都好多的士佬係XYZ 字頭, 人地等緊上公屋
遇過女司機+Tesla嘅黃金組合
搭到我頭都暈

仲有遇過揸BYD
好心BYD就咪撚出嚟啦屌
所以宜家其實好多平台
你唔洗帶現金係身都得
我又唔明點解講來講去
好似剩係得白牌app同係街截兩種方法
又話冇電子支付先奇怪
咁你咪繼續用飛的, 關uber咩事? 你都唔用uber既
成班9唔撚搭8, dc9就dc9啦
未上車 就msg問去邊個啲
我完單一定畀3星以下
想舒服啲唔得?
平時連仔係咁吹奏
想體驗下
有冇諗過係的士佬走去渣Uber
就係用過uber 先知佢未必好,又唔識路, 屌,唔通踩親uber 就係 dc9 咩? on 9. 唔通屌親曼聯就係阿仙奴球員咩
屌佢老母 懷疑機場call啲uber司機特別閪
有次試過話佢架車係咩商用車入唔撚到機場1號停車場
屌 明知入唔到就咪撚接我單啦
試過有過uber阿叔我上左車佢話屙尿,後尾睇番收我等車錢,好在uber有得投訴唔洗被呃一個幾毫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞