港產片[Fly me to the moon] 但願人長久集中討論區

353 回覆
67 Like 5 Dislike
係英文fly me to the moon 先係
成個2017 cut走佢仲流暢
一去到2017故事失晒焦
夾硬為釋懷而釋懷咁,後面太老土
關錦鵬都救唔到
直頭有啲好似前半 同後半唔同導演拍咁樣

對比年少日記、白日之下低手好多
特別係後半
佢應該係想睇情緒爆發
應該係佢又吸返毒?
根本冇成功戒過
我覺得係臨走前 都諗起無女陪佢去 諗諗吓所以吸返毒 枕頭係佢放開啲粉架嘛 所以因為果次吸毒就死左因為身體都差哂
雖然結尾似乎係想講佢吸返毒,但覺得佢監獄嗰場其實係真係戒得七七八八(甚至戒咗),至少真係見到比以前有更大更大嘅決心去戒同做好老豆嘅角色,嘗試彌補過去二十年自己所犯下嘅錯。
頭先諗返起仲有一樣
- 97子圓同爸爸媽媽入酒店之後,個酒店職員淨係對住鬼佬講Good Evening,對子圓一家同東方人樣嘅人都只係點頭,我覺得反映左香港人係點樣看待華人同鬼佬
都係戒唔到,係枕頭到拎嚟食坐咗咁耐監,然後一下子食返以前嘅劑量,OD咗瓜埋
嗰part似導演自肥,但啲戲麻麻
this
睇咗首映,導演暗示話阿爸吸返毒,因為每次阿爸喺枕頭都係拎毒品,而枕頭嘅隱寓係林家嘅秘密地方,eg:家姐偷錶放枕頭
其實是
之前導演拍過鮮浪朝短片,又係搵靚仔同自己做主角,入面又係有親熱戲
對父女關係ge愛恨同遺憾畫面都拍得好好 自己有少少相似經歷 代入咗就喊到仆街
原來一日走咗成11場謝票
希望套戲回到本
近年高質港產片。
我覺得比白日之下同年少日記更好。
但估票房最尾都係始終宣傳爭咁d
同場睇既都話正,原本個fd睇影評同簡介唔想入場,比我拉去睇先入場。
希望多d人睇口啤好d後期票房會好d…
佢係政府個首部劇情片計畫(冇回本壓力)
口碑 票房撐到導演有第二套就夠
有啦
佢有講籌備緊下一套了
點樣咁快睇七次
應該由hkaff 開始
再加啲優先場
我認同導演演技麻麻,但依種陌生嘅演技又設入到角色個異鄉人嘅感覺,效果又唔錯
我睇完有諗過阿爸係咪最後OD咗,咁最後依套戲入面全部死者死因都係毒品
同埋我估導演將自己唔同面貌投射喺兩姊妹身上,有圓有缺先圓整
1,阿宇唔係一直都喺日本咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞