港產片[Fly me to the moon] 但願人長久集中討論區

353 回覆
67 Like 5 Dislike
一套七次狼
睇完套戲真係值60分 畫面處理最多有75分 呢類敍事劇情片故事大剛已經好顯淺 但剪接太多定鏡風景 二來故事太多無推進劇情同幫助既情節好似 日本仔果度傾計,朱康上去食飯 酒樓又食飯(不如 編埋係同一場),二妹上庭信,日本導遊亦都太多劇情 細節又太多無交代 點解要分別坐左二十年監 就算係偷野都唔會一坐就十年 老豆最後死都要導演係謝票講 証明呢度剪接已經衰左 (明顯呢度劇情過少) 炮友男角又係剪太多 反而吳慷仁咁好戲 出鏡機會唔夠多

trailer 已經剪哂最好既劇情位。。咁我入場有期待變失落
依套戲無吳慷仁可能直頭唔合格

日本果part咁大篇幅其實對劇情有咩實質用途,個SP同比日本仔flirt嗰段睇到出哂戲

同埋好多反謂細節位同伏筆明顯唔夠功力,好多都劃出腸咁比觀眾知
我入場都係想睇吳慷仁
本身無睇過trailer 唔知套野講咩
睇完都有d失望
套戲玩好多首尾呼應
但又無咩意思
家姐 細妹 老豆 人物描寫唔夠
睇完成套好似唔知睇咗咩咁
日本個part為左俾導演自肥
遲啲係disney+出個自肥版咪算 多啲篇幅講豐富啲個故事好似仲好
應該真係諗多咗
一路睇一路諗
細妹一定成日比人問個名點解咁怪
然後每次都要搬家姐個名出嚟講
所以阿妹英文叻啲就唔使講中文名
吳臨尾係咪枕頭摷返d 毒品再od
我覺得係想追生仔
大女叫子圓 咁下個係仔就圓滿
細女叫子缺 即係仲爭緊個仔 但已經冇能力追落去
以前d人為求子 乜嘢招弟第弟來弟都改得出
到底呀妹衰咩要上庭?
佢哋住嘅地方,樓下有間 “旺角文記小食”
其實就係響正太子基榮小學一個街口隔離
社運
導演原來90後

而家可以喺香港正式上畫電影嘅90後導演有幾多個?
始終都係戒唔到
睇end credit應該巫建和有份啲戲都係高雄拍
李駿碩,陳健朗
都係男導演
不嬲都係男多女少,今期算多啦依套同填詞L都係女導演
睇訪問謝咏欣好正好qq
同套戲個氣場好唔同
唔知有冇比梓豪
某啲原因見過一次 真人勁撚瘦又摺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞