[清酒撚] 清酒集中討論 (2)

640 回覆
8 Like 0 Dislike

冇想像中咁神。

隨便食飯開嚟飲,同朋友一齊大啖乾杯嘅水平。講真呢個價錢都冇乜可以挑剔
尼支賣點係性價比、以價論貨真心算好勁了
樂器姐係酒界Toyota
襟揸 油平 周圍都有零件買到
日常用完全夠用有突但就唔會比到驚喜你

分化巴做咩前排飲完咁多好野突然返轉頭飲樂器
酒鋪老闆推薦咪買黎試下。但我覺得獺祭好飲d,味道更丰富。

Btw邊有飲好野 普通工薪消費
樂器點同賊仔比樂器大概只係同四割五同level 如果三割九/二割三直頭唔係同一級
不過如果你問我 賊仔四割五同樂器我會投樂器一票
樂器單飲係難為左佢
樂器720定價先1381、獺祭45係2183、點比
香港兩支都係賣120-150
但個人覺得如果做餐酒樂器夾過45 樂器有微微碳酸感以「餐飲」角度嚟睇非常出色
單以酒嚟講就45贏
今年OSA sake巡禮
3日分3個主題

入口係青蘋果、柑橘橙、提子🍇;後面酸度飽滿令佢唔會死甜。
酸酸甜甜開胃餐前酒。
Where?
今日同班中學同學食飯,有人負責帶清酒,點知又有新發現。

原來買水果可以去果欄,買清酒都可以去批發商到買,散客都照做。

今日飲嘅三支酒,個老死就係去咗荔枝角工廈嘅批發商到買。九平次human唔記得幾多錢,但係支鍋島 愛山 純米大吟釀就$380,唔開名講邊間啦,廢事話我賣廣告。要搵就自己去八卦下,一定係平過街鋪同網店一截。
個人對OSA 嘅觀感麻麻,最主要係其公正性。

如果你係主辦或協辦單位,應該利益申報,有邊啲銘柄係代理緊嘅品牌。而唔係好似早兩年咁,選出嚟得獎嘅都係代理嘅牌子,變成自己同自己係臉上貼金,跟住osa 買就十支就六支伏。
冇網店?點搵?
The mira
反正都係去試酒

我唔駛去啦,呢幾日係日本旅行,呢個價去日本飲好過。
好L貴
間批發有網頁介紹公司,但冇網店。
等開箱,龍神丸堅稀有,唔好話香港,日本都係少到傻。有朋友有一次係和歌山飲到,講足成年。

能夠出售嘅店舖都唔簡單。
上年去過
有埋野都叫還可以
我當去酒店食野有埋酒飲
其實好多酒都一般
佢又冇酒單
唔知今次會唔會好少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞