[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (210)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
不能作準
點解死場師唔嚟拍港超
lm
昇哥喺流浪fb留言

真係再支持流浪的粉絲,都會非常失望。

今季已經唔知炒咗幾多球十二碼,有技術有信心嘅會射失,冇嘅亦都會射失,淨係呢點已經係嚇死人。

補充嘅外援完全唔夠班,韓國嗰個中堅又唔夠撞唔夠高。

狀態好嘅球員從來都唔重用,姚浩明嘅防守係一流嘅,30歲唔夠,體能各樣都好,偏偏永遠唔打足,蘇雞已經講過好多次,你真係夠膽死一場波換三次左閘。

認真東方真係唔係踢得特別好,流浪本身班波亦唔係特別差,分野就係在於大家嘅決心同埋執行。

球隊條防線已經喺新埋班,仲要打單防能力同埋組織力都要好好嘅三個後衛,係咪真係諗住日後呢三個後衛都會繼續留效所以而家開始準備定下一季呢?
今晚小編想同大家傾吓計!咁多年大家都覺得我會嘅任何組別比賽,賽和射碼後;「除公開組別加時5分鐘、4打4除外!」仲係賽和,大家都會見到球證攞個銀仔🪙出嚟,就係呢個銀仔🪙往往都由佢判決兩隊球隊生與死。成又係佢;敗又係佢!所以今年我會嘗試實行(取消)擲亳這個環節,改為射碼,這樣大家都以實力去爭取勝負。到時大家都可以睇到精彩嘅入球表演!
#大家又會點睇呢?
#東南海盃2024
FT 梅州客家 1-2 浙江隊

要趕Schedule點唔擲亳
姚浩明之流都吹奏
:你咁撚快好返既

Happy April Fools

真係再支持流浪的粉絲,都會非常失望。

網媒in charge講嘢1999咁
流浪admin好賤
filter走晒比數po下面啲負面留言,要開all comment先睇到
蝦垃立唔識玩fb
搞到呢排無晒同球迷啲互動
姚明點樣體能好 防守一流呀 玩嘢咩
一條精華講幾次
煩到
東南海之流
:求奇搵個籍口黎架啫
姚明都吹奏係咩料
原來條友唔識波
艾力士最近仲有無踢波
老實講,今季真係多謝佢先至有爭冠睇
樑諾恆:我的膝蓋還有點問題;進球很開心但3分更重要

客場2-1戰勝梅州客家賽後,打入一球的浙江隊球員樑諾恆接受了記者徐毅的採訪。

談比賽

樑諾恆表示:“其實每次到梅州比賽,我的感覺就特別好,就會期待自己能有進球。我也想過,如果進球了,就不慶祝,最終進球的願望實現了,我也沒有慶祝。進球當然很開心,為浙江隊打進制勝進球嘛,客場的比賽都不容易,重要的是我們拿到了3分。”

談攻破舊主球門

樑諾恆表示:“比賽中總會提醒自己,攻防兩方面都可以做得更好,當機會來臨的時候一定要把握住。”

談自己的狀態

樑諾恆表示:“感覺身體要比去年好很多。去年一直在受傷,因為比賽密集,一直沒有時間去好好調整,挺折磨人的。現在膝蓋還是有一點點問題,醫療團隊一直在及時跟進,(膝蓋)正在往好的方向發展,但要達到100%的狀態的話,還需要點時間。”

談喬迪給球隊放假兩天

樑諾恆表示:“我不回香港了,馬上就回杭州,目前的情況下還是儘可能多休息,每天在隊裏保持治療,爭取讓膝蓋儘快痊癒。”
口味獨特
所以係膝頭定係肺炎啊?又捉蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞