[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (210)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
已經轉咗斧山道啦
問南區死忠。
鞠盈智始終覺得穿上港隊戰衣就是「自己人」

華派
拎住奧拿斯丹卓點煮?
今日慈英生日
大家記得Instagram同佢講聲生日快樂
俾舊奧拿屎比廚師
oh 原來我記憶仲停留喺上季
唔知意丁孖寶近期表現如何呢?
仲有金信煜
依家換埋韓國主廚都係搞唔撚掂

拎passport la diu
過咗期嘅貴價食材
超青小將海外征戰

標準流浪的超青梯隊球員,上星期到新加坡出戰JSSL新加坡國際七人足球賽,在U15組別踢入盃賽決賽,並以1:0擊敗泰國的Republic & OAZ Academy,捧走獎盃﹗

本會超青梯隊球員莫嘉宏、王德為、湯睿哲、曾德堯、黃曉揚、Caleb Smith、Elisey Kurnosov、Cameron Baird Macleod、邱華宙、劉彥鋒、余立峯、Adiwanashe Hopely Shoko、方希正為是次在新加坡捧盃的成員。

上述小將俱為2009年或以後出生,其中,年紀較小的劉彥鋒、余立峯,與李晨希、陳俊宏、黃舜入選了中國香港14歲以下代表隊,於周一(4月1日)啟程到日本訓練及友賽。

#bcrangers #biuchunrangers #football
#hkpyl #premieryouthleague #youthdevelopment #overseas
#標準流浪 #足球 #海外比賽 #青訓
「你覺得哪些球員會是港隊未來的中場大將?」記者問。

阿智:「余在言、馬希偉吧,而傑志的袁振謙也像是用球型的中場,看看之後進步速度如何吧。」

多謝支持香港白禮頓
而且冇撚用,個頭爆到
唔使球探都知奧拿斯唔係6號位,恩查迪米唔係9號位啦
非常悲哀,菊花離開傑志嗰陣其實已經跟唔上,但後來港超廢隊多咗,搞到佢又踢到港超

BTW港超嘅妓術型球員唔可以同菊花比較,望吓菊花個身形幾橫先
太大隻唔計華人
三中堅仲有得救嘅,但米基爾一定冇得出
馬希偉
我諗起當年和哥教東方
話揾唔到亞協對手資料
咩年代
最多做功課做得唔夠好
但有 d 資料
點都睇到
現正修讀亞洲足協B級教練牌照的鞠盈智表示遇上些少挑戰:「要我落場教同踢都不是問題,但如果涉及到電腦方面,就會差些,有些難度。」他解釋做教練需要用到電腦,打印教學資料之類:「因為我沒怎麼讀書,無上過電腦課,所以真的不太懂用電腦。」

三十幾歲要學電腦唔難啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞