[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (210)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
好撚肉酸
盧比度真係好撚有料
差2隻勁鬼
快啲則柏金飲多啲十字奶未
咁研究條例都可以增強自己
研究完佢都可以調返班超青落嚟咁隊波咪勁咗
加油
呢啲又多咗,認認真真練好班仔面對咩對手照樣咁踢。覺得佢哋過咗咁多日依然喺度斟酌緊啲條例有啲無謂。
根本大家都想贏 扮乜撚清高姐
層主cap圖cap一半 原po重點係下面嗰part無cap到

不過許嘉樂又係唔識 下面嗰part佢紅筆圈嘅都唔係重點 剩低最尾無圈嗰part先係重點
https://www.facebook.com/share/p/Q6kGyFstSmxsB4nZ/?mibextid=oFDknk

同埋應該貼埋超青25.5 真正法律罅係呢度

如本季已註冊超級聯賽適齡球員亦可同時參與本香港超級青年聯賽賽事;如已註冊參與本賽事的球員,將不得同時參與賽馬會青少年足球聯賽。球員需以同一屬會之球會身份參賽。如本會對某些球員的資格有懷疑時,有權拒絕接納其參賽,並且無須作出解釋。本季內未有註冊紀錄之新球員,必須以其屬會名義辦理青年球員註冊手續方可出賽,而該等球員亦只可以參加本賽事。
開咗個先例點解要同你客氣
你調班仔落嚟 人哋發現冇問題咪跟住做
港超第一主教練
你估講笑
鼠大爺
黃安游又係跳級
港超只BUY盧比度,限米煮靚飯,連續幾年攞唔到個高級銀牌冠軍有D可惜。但佢Keep住咁樣搞青訓升D人上黎踢,未來唔會輸。同時仲幫香港訓練左好多新力軍。
咁馬會個邊25.5.2.3又話可以參加返一次
搵件肥大match worn賣畀你
大大埔主場屠小石門 is ok
【獨媒報導】理大透過「學生運動員學習支援及入學計劃」取錄13名運動員,他們將在新學年入讀本科課程,當中包括香港足球代表隊成員潘沛軒。「潘沛」會入讀英文及應用語言學課程,他對《獨媒》表示英文十分重要:「本身一開頭覺得英文溝通到,已經覺得OK,但係宜家出咗外面、見識得多咗,同跟咗香港隊,好多嘢講數據嘅時候,有英文嘅專有名詞,同溝通所有嘢都係用英文。」

潘沛軒:有信心能夠平衡讀書與踢波 從心而發唔會覺得辛苦

為何選修英文及應用語言學課程?潘沛軒表示,良好的語言、溝通技巧對在足球行業發展相當重要,因此選修英文及應用語言學課程,而且該科對日後退役亦有幫助

在新學年,潘沛軒將會一邊踢波一邊讀書,「潘沛」向《獨媒》表示,有信心能夠平衡兩者:「練波都係自己鍾意、自己選擇嘅,就算幾趕都好,每一次做自己鍾意,有用嘅嘢唔會話覺得好趕、好攰,全部都係從心而發,唔會覺得辛苦。」

精英運動員獲40萬元獎學金 可延長修讀年期

除此之外,透過「學生運動員學習支援及入學計劃」入讀理大的精英運動員,可在修讀期內獲頒發高達40萬港元的獎學金,及獲提供學生宿舍。理大表示,會為學生運動員安排一系列的配套支援,包括導師個別學業指導、彈性課堂和評核安排,以及延長修讀年期等。

理大取錄13名運動員入讀本科課程 包括港足成員潘沛軒
https://bit.ly/3J2g548
世侄之前係咪冇讀書?
條例如話球員本身註u13 可以升上超青u14 再有一次機會返u13
而家發生嘅係 球員本身註超青u14 調落嚟u13 再返回超青u14
所以你見許貼張圖 就係查詢是否可以將條例「相反地執行」 跟住足總答佢「並未有容許」
即係外流唔使諗
咁直接投訴咪得 成立應該判輸3:0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞