[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (210)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
https://youtu.be/m4gLmLbMcxw?si=m-AjBqh_tWrj9CwD
Superettan水平唔錯
希望Jojo今年會有穩定出場機會啦
青衣場幢住宅貼住個場都可以打鼓
然後將軍澳繼續圖書館
啟德既面貌連一個社區都稱唔上
與其講係咩區插旗
聯賽質素唔提升真係搵鬼入場
同埋以前仲有阿謙 大佬 學銘 宏鋒 港斌個啲係度
最大問題係個看台仲要冇升高仲衰過將軍澳
不過個看台距離係近過將軍澳丁屎咁多嘅

踢港超又燒錢又要俾人話廢
就算巨額投資99%無份拎獎
踢港甲肯俾錢少少錢都可以威下
唔係熱心人士邊個會揾隊波上超聯
再加埋經濟又唔好
感覺中風下年都唔玩
再有ssp 晉鋒 u23 呢d質素真係好難提升水平
李毅凱條友冚家剷啫 呃鳩流浪
除非佢改名做將軍澳理文啦
如果唔係唔覺佢拎到好大社區凝聚力
重要個場咁遠趕客

覺得去啟德好純粹因為個場方便啲
可以多返啲球迷入場睇
有天王山之戰齊齊門票分錢幫到好多隊
咁佢又諗得好足嘅
因為練波比賽再加埋住嘅地方都係將軍澳
成個配套係幾好嘅
練波同會所都喺嗰度,冇得轉啦,要多人入場唯有靠成績
但岩岩起好個訓練中心
應該都會繼續係將軍澳發展
依家閪住踢都贏啦
好睇先會有人入場
你我山長水遠睇你閪住咁樣贏
我不如睇精華好過
紮根西貢區
啟德俾Loong Nine City 用好過啦
沙田石門有一隊
即使有傳獲得泰國及韓國球會招手,JJ卻有意返回祖家,找低組別的球會落班: 「我的祖父母不再年輕了,我們的寵物犬(Luigi) 在陪伴我們14 年後,最近亦去世了。」當地傳媒也提到,港超球市不景,恩查也看在眼內:「幾乎沒有觀眾,連亞冠比賽也沒有吸引到任何球迷。」此外亦有提及本地球隊過於強弱懸殊,當傑志面對弱旅時,便不需要恩查上陣,似乎令他感到不是味兒。

https://www.sportsroad.hk/archives/471656
香港咁細 傾嚟都晒氣
胡查理啲禁區頂遠射都真係好準
睇番精華,早兩日果場仲要中柱省鳩中陳嘉昊入
沙田以前都升過上頂級聯賽,無聲無氣之下都係降返班

重點係持續擺幾多effort落區做marketing宣傳令隊波係球場以外都visible
否則你既存在永遠只係局限係班港超痴線佬
深圳好近
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞