[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (210)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
加比爾有能排
【Mi姐再續約一年🙌🏻】

如果有留意Mi姐嘅消息,Mi姐上兩星期已經番左日本鏟雪😂唔係,係續約先真。經過喺日本磨練左一個球季,進步係大家有目共睹。而經過佢上年嘅努力,成功與岩手斑馬續約一年。

一個early crossing
除咗天樂唔知 應該全部都有身分證
今季開季已經喺度嘅外援都已經可以攞了
其實啱啱嚟嘅工人姐姐都有身分證
佢無話係永久居民身份證
本身呢條片係賀我偶像100場上陣之後出嘅,但係我嗰日要陪伴家人 未能入場及領取100場紀念牌, 所以琴日我話:最後一塊拼圖 🤓就係咁解, 好彩塊牌前日已經送到去幫我買嘅朋友手中 ,琴日得閒入到場攞咗塊牌兼影張相啦 ,最重要嘅係今日係梁冠聰生日🥳 Happy Birthday To You @chung_05

由佢加盟東方呢101場我好想同佢一齊回顧當中我同大佬發生過一點一滴,而我又睇過幾多場呢? 雖然可能因為疫情有好多場都無份親眼啦,但一路搵返啲相搵返啲片嗰陣我都好感動啲回憶都出咗嚟...

由冇口罩睇到戴口罩再變返唔使戴口罩
由冇佢波衫睇到買佢波衫
由17 睇到 22 睇到做埋副隊長
由偶像變為朋友

梁冠聰係100場嘅賽後同球迷講過 「喺香港要支持梁冠聰唔容易」
的確外界有好多聲音,但係大佬都有教過我 ,唔需要理會人哋嘅胡亂批評、做好自己、 問心無愧、把口生喺人哋度我哋控制唔到。
的確, 大佬係我偶像又點只係因為佢好波咁簡單, 佢喺場外佢嘅處事方式佢嘅性格都好值得去學習, 有睇佢平時同球迷講嘅嘢、 私底下同球迷傾計甚至訪問甚至喺社交媒體寫嘅嘢都知佢為人係點。
用呢首歌正好代表無論大佬面對幾多高高低低 、佢都唔會放棄佢都 可以喺難關度克服到 , 無論得與失、 每一次都係好好嘅寶貴學習經驗。

最後想講我最難忘係第一次親眼睇佢足總盃四強對理文入波, 如果有人問我收過咩好嘅聖誕禮物 可能「全靠我至愛 順利入決賽」
呢份禮物會係好有印象 ,好可惜決賽腰斬咗。

坦白講當年有一段時間對東方失望之後,開始冇乜睇點關注本地波 少咗入場而可能又轉多咗搵陳柏宇之後疫情,大概係18-20球季。
係大佬喺大埔拎完聯賽冠軍再去愛隊先拉返我再入場支持,加上又鍾意聽佢講波,有時係ig傾計...
(有次講波好搞笑試過提佢講錯少少嘢同埋畀資料佢會喺大氣電波更正返 , 又公開多謝我)
仲有畀機會我跟佢學嘢 ,更難得去佢足球訓練班跟佢上堂之餘,仲同到另一偶像輝哥一齊訓練, 可以認識埋嘉樂,星耀,一切都係美好嘅緣份。 所以太多回憶....睇梁冠聰唔止入東方場睇佢踢波, 睇香港隊訓練、東方季前操練、 會展活動、港隊活動、LBRO足球班、跟佢團隊學習、 當然最開心就係睇到佢為香港隊上陣🇭🇰
唔關事啦
今次組軍咁垃圾
係咁多屆以來最差
香港球隊嘅問題係冇球探,永遠簽外援都係靠Agent/球員referral 隔山買牛,at the end 外援實力如何真係同抽盲盒冇分別,某程度上港超球會唔進步就係咁解
淨係諗起佢首東方世界
法比奧叫唔叫球探
香港球會無budget 養自家球探啦
仲未計埋個老細要自己揀外援
好既廚師就係有咩材料都煮到好野食

教練=廚師
老細=買手

邊有錢請
咁又好似係
都唔知點解
宏福班人都幾鍾意睇港超
上次疫情 傑志對流浪 紅旗咗
宏福成班人企喺個私家看台睇波
有冇諗過係入唔到場嘅人過咗去宏福睇
唔好俾石門隊用啦
搬u23過去啦
俾理文唔洗同人share 主場
唔睇username都知係himokeven
Po條n姓家奴出嚟做乜
理文同邊個share主場?
金判坤擔任香港主教練時,有球迷不滿他趁選人偏向入籍兵,鞠盈智指「香港球員」這個定義見仁見智:「可能有球迷會覺得我不是香港球員,因為始終我都是內地來的,但在於球員或教練的角度,只要你有資格代表香港,就是香港球員。至於選人方面,你有能力我就選你入隊。」

華派傻撚咗?菊花都反
公眾人士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞