[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (210)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
呢個跳級踢U19啦
😳😳原來讀緊書
佢老婆勁有料
呢幾個教練真係好撚小學雞
唔輸都輸咗啦,仲喺度研究啲條例
留返啲時間練好啲,班仔好過啦

看台己經用埋藍色
斬開五件
係啦,正確思維應該係增強自己,而唔係諗人地。
當你自己夠強,對手係乜都唔驚。
無XL點買
大大埔後上奪冠

正式宣佈

jessie
仲有冇得印火華

正式宣佈

正式宣佈

正式宣佈

🏟️ 𝙅𝘾𝙆𝘾 𝙎𝙘𝙝𝙤𝙤𝙡 𝙏𝙤𝙪𝙧 🚌

基督教宣道會宣基小學足球隊早前嚟到賽馬會傑志中心,仲有潘沛軒、祖連奴同埋最近加入傑志大家庭嘅波斯尼亞悍將拉美治同大家踢波。

咦!不過點解有保羅亂入嘅!?仲恃住自己生得高,恰細路?其實佢都係想提吓大家,要吸收多啲營養,先至會生得高啲,最好方法就係飲多啲牛奶喇!

A group of football enthusiasts from Christian and Missionary Alliance Sun Kei Primary School had a day to cheer as they grabbed the rare chance to share the pitch with Poon Pui Hin, Junior, and Sedin Ramić such First-Team players during their recent visit at Jockey Club Kitchee Centre.

A special guest crashed in and surprised the crowd during the visit. His unexpected appearance didn’t mean to scare the group off but to remind the little ones to drink more milk, so they can grow as tall as he is.

#我只想你快高長大
#striveforthefuture
#wearekitchee

賽後Jojo接受本報記者訪問,承認感到十分開心:「喺歐洲踢地標戰感覺當然好好,自己嚟到瑞典練咗大約10個星期波,呢到訓練水平非常高,我覺得自己狀態好弗,甚至比以往更好。」Jojo續指瑞甲踢法講求體能、技術,又注重戰術運用,與港超截然不同,但自己目前已經適應。

提到今季個人目標,擔任左後衞、翼衞的Jojo,透露球隊這個位置還有兩名球員可以勝任,競爭極大,盼自己能夠繼續進步,爭取更多上陣機會。除此之外,這名25歲港將又表示希望再次入選大港腳:「老實講自己踢完亞運,同埋外流歐洲之後,近幾次國際賽連初選名單都入唔到,真係有啲唔開心,但我會繼續努力,因為幫港隊披甲係最高榮譽。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞