陳蕾道歉收唔收貨?

1001 回覆
282 Like 748 Dislike
我哋都唔認識對方容貌,佢有介意過其他人意見同生命咩
首先,想就近期發生的所有事情說一句,對不起。
請容在此詳細交代一下。
其實自上年發生悲劇後,在過去的日子裡,多次得知
Nathan 有放棄生命的想法或舉動,每次都盡力嘗試在事後讓他明白,死並不是一個方法去逃避自己犯過的錯
應該從錯誤中面對自己及改變自己。
直至演唱會籠備期間,對於如何遵守對學員的承諾,也有過掙扎,反覆假設,只邀請其餘三位學員?或是全部學員都不邀請?相信無論如何決定,對 Nathan
都會視為一個打擊,並不希望身邊有任何人輕生,更加不希望有任何人因為的決定而選擇輕生。所以最終交給 Nathan 自己選擇,是否想出來演出。
演唱會期間,因為密集的綵排和準備每晚演出,沒有時間多看留言及評論,只能有限度地觀看一些IG限時動態。所以在做演唱會後的訪問時,對記者的提問,誤解成他們指hater對的攻擊,所以才會回答:比較在意真實的人的聲音(而不是一些匿名 Account 的攻擊)。
沒有好好講清楚,導致引起各種不安,這的確是的不對。想在此,對因為的言論及行為所帶來傷害的每一位,表示衷心的歉意。特別想對 Jessie 的家屬和親友鄭重地說一句,對不起。並非不在意你們的聲音。
演唱會後離開了香港,期間除了体息和沉澱,亦每日陸續把所有留言及評論細看,無論是支持安慰的留言,還是失望憤怒的聲音,都有消化及反思。由始至終無論任何
訪問,還是任何人跟討論,都沒有講過 Nathan沒有錯,並不是支持他的行為,只是希望支持他努力活下去,勇敢去承擔他要承擔的後果,勇敢去面對他要面對的人生課題。
最後,的音樂及文字一直以來都是由心而寫,的價值觀從來都沒有改變,最珍視的從來都是生命。
今日之後,將不再為Nathan私人事件作出任何回應,希望大家明白及體諒。
多謝所有給予的支持和關心的朋友,同時對於導致了的不安、憤怒及傷痛,再次表示非常抱歉,對不起。
證明反一個人可以幾唔講道理
諗你老母咩諗
而家人地就係話你班撚樣為反而反呀
如果你話你地係咩咩柒柒爭取你地心目中既公義
咁一個你覺得唔岩既人都比你屌到跪低左道埋歉
但你地都仲追撚住吠追撚住咬
咁呢件事
究竟係你地既爭取公義? 定係遊狗咁講你地咁人死昨?
Jessie 我地都唔認識 但我地都要為佢發聲
如果個個都係咁好似佢咁自我 自私
邊個幫啊晶,Jessie 討回公道
其實咁睇陳蕾都係被 nathan 情緒勒索緊

不過篇野亦可能係陳蕾經理人寫(睇文筆就唔似陳蕾本人)
是撚旦 起碼佢肯跪
唔放過佢嘅以後藝人歌星做錯咩都唔會再跪
因為跪完都答唔到你哋原諒做咩要跪
遊老師講幾句陳蕾
連登仔就即刻封口唔撚屌得?

遊老師牛B
Viu嗰邊唔算拆咗喇,係靠演唱會撳住件事啫
淨係話掟咗煲,跟住就冷處理
咁你仲想點?
陳小姐自己話唔介意人哋言語但又介意人生命
好奇怪
道歉就要人收皮唔講 你邊位?
冇 不過比遊狗睇撚死你班柒頭咁解姐
nathan 條友真係累人累物
...都估到係咁....
真 解釋自己嘅諗法
用多幾次 我 都好正常
帶你老母落黃泉個陰差呀
佢依家都覺得自己啱 pr寫左要佢出 冇計
如果係日本已經社會性死亡左
仲比咁多機會佢?
而個係涉及到價值觀同道德已經唔係想睇人死
佢咪又係要依附係個網(包括連登)上邊
記得屌多啲連登仔拎優越感
唔好唔屌
同蛋記打手一樣夠on9
豬頭day已like樂壇管浩明
聽日過300蚊比我
Hallelujah!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞