[Oo] 曼聯終極FF群魔亂舞休息區 [2650]

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
阿朗咪又係得一季貨仔
當連成熟大球會好似皇馬、曼城咁簽人都係簽後生有潛力要有resell value既,其實呢往運作模式其實就會係一個健康既球會既運作模式

簽一啲年青潛力球員,用返三五七年,係果個球員巔峰尾價值仲算高時就賣走套元執換過另一批新既年青球員,皇馬同最城咪就係咁玩法
前一季第二跌去第六,連蘇蛇都話簽完佢之後破壞哂季前部署喎

咁你著眼點係一季穩住成績就得,我著眼點係佢成份約,大家立場唔同,講咩FF?
得一季貨仔都叫穩住咗成績,佢第二季開始多傷計穩定上場都做唔到wor

明白球會發展係要分長中短線,但問題係之前好多重點收購都擺咗係短線,中場線既收購都唔係好得呢
有成績球員奶住去,買人講價自然易啲

球隊有form走咗搵人頂上就得

曼聯基本都未做到,得水魚價買人
Neves太貴
新高層似會想用同一筆錢買兩件多啲
後生未必中,但簽黃昏球員一係就為短線衝冠,一係就平先簽,而家簽C朗,華記,米路你又覺得係成功?
當連成熟大球會好似皇馬、曼城咁簽人都係簽後生有潛力要有resell value既,其實呢往運作模式其實就會係一個健康既球會既運作模式

簽一啲年青潛力球員,用返三五七年,係果個球員巔峰尾價值仲算高時就賣走套現執換過另一批新既年青球員,皇馬同最城咪就係咁玩法
Neves今年似買唔到
可能下年先一筆錢轟落去
以蘇斯克查水平
有冇打亂都係差唔多

你FF緊無米路之後啲收購一定成功
重建一定成功
仲唔係FF

辛祖廢馬夠後生 so what?
後生就包生仔?
而家簽完米路/華記咁快又要搵人接班,RESELL VALUE低,加上梅毒又OVER PRICE簽球員鎖死FFP,都唔知幾時先齊腳,連痢都BUILD UP緊第二代了
以曼聯既規模同歷史底蘊應該唔會接受到做加工廠做年青球員去皇馬呢個級數既跳板去吸引潛力新星過黎,特別是南美果啲
蝗點hea都唔會無歐聯踢
曼聯得咩
水平稍為低少少都收皮
鏝有無限金錢試錯
你睇下哥狗買中堅買咗幾多錢
好彩而家有沙地聯
唔係清卡斯米路又好似以前咁貼埋份人工先借後買再賣埋8.5m啲閪價去意甲
以之前既營運模式係永遠都唔會齊腳
當砌到差唔多齊腳晚時候就會發現無錢無空間去簽差咗既三兩個球員,到可以買時啲核心又開始退化要換班
大佬,我幾時話米路之後既收購一定成功?

後生唔包生仔,代表高價簽黃昏球員係岩? 鏝蝗有無咁做? 蝗之前簽完HAZARD瀨完野都識轉方針啦
係依家有FFP既規則下其實油王既優勢已經少咗好多
曼城點解有咁多錢可以用係因為佢哋啲球員值錢賣到錢
你睇吓剛剛個夏天佢哋賣個彭馬賣咗幾錢
其實舊管理班底無論買邊個都一定失敗
米路果時已經係救火,而佢都幫曼攞左個杯返黎
任務完成真係無咩好屌屌一單短線deal無長線效果就更加無謂
哥狗有成績唔同,鬼叫坦狗自己on99入屎坑,如果佢喺其他三大聯賽攞翻一兩屆冠軍就肯定少啲人嘈佢買人
當佢去到三大聯賽攞完冠軍,到時就係接哥狗同高普班唔係嫚
鏝:我掛住百幾條charges又點
你睇下今季ON PAPER剩係中場+後防「至少」要簽4-5件,都未計前場DETAIL位,都已經知道前幾季D重建計劃根本就係一場空
梅狗其實係咪玩u隊上位做第二代?
明顯有落苦功大執過
咁捉住米路呢單嘢講為乜
你淨係講無米路會更好嘅可能性
唔講無米路會更差嘅可能性
米路就交咗一張前四兼有盃嘅成績表
你講嗰類「有遠見」,「為重建好」收購
好似
廢馬
辛祖
自轉
交咗咩成績表出嚟?
前面位師兄講緊米路,我回覆咪講米路囉,咁叫做捉住米路一個? 之後我講埋C朗同華記依D失敗例子你又扮睇唔到?

你講個幾件水貨咪更加代表曼聯管理層廢囉,連辛祖想踢左翼比較多都唔知就買左,幫你舉埋VDB做例子添呀

係呀,米路上季交出前4+聯賽盃既成績,咁今季呢?你講既穩定成績只係講一季?
咁其餘嗰啲為長遠收購連一季成績都冇
So?
C朗叫失敗
不如你搵個踢到回歸第一季表現嘅前鋒出嚟睇吓

成撚日FF點點點會更好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞