睇得多移民資訊,感慨原來香港真係唔差。。

337 回覆
201 Like 618 Dislike
香港危險極 都唔夠英國危險

根本上 香港係 BB 級
英國一樣係咁
咩學校? 開名啦
英國治安好都夠膽死咁講? 可能你住有錢佬區
你無流血受傷,報警有排到
有錢邊度都天堂架啦
無錢邊度都地獄架啦
講完
開名冇意思,放學時間超過一半學生用普通話溝通
留意一下就知
收入低,稅高 --> 即係你係香港搵得唔夠多錢, 除非你係低層/fg/預備升上中層嘅人 如果唔係冇乜機唔係香港人工高D
治安差 --> 我係香港夠膽一個人夜媽媽周圍凌晨行 上山定深水埗都未驚過 但過到黎 只要夜少少 我行個小人d嘅街口都會下意識警剔一下
醫療差 -->醫療福利外國好 醫療技術香港贏

其他基本認同 但講真 呢幾年走嘅 政治原因佔大半
放心,呢個post只會喺連燈被收負評

但大部分真香港人都認同你講法,呢度只係社會小數嚟,唔好太在意
貼揮春室內貼無問題
貼大門真係 on99
有班人講外國(特別係美國) 生活唔好,治安差,周街槍擊殺人,好多窮人瞓街,地方好污糟,鬼佬好懶。。。

但無論有錢人定窮人都想移民/升學/走資/偷渡 去呢啲"垃圾"地方,問佢地係唔會解釋dead air 咗
跟大陸人走就啱
你睇呢十幾年有得投資移民嘅地方最多申請人係邊個國家嚟?
加拿大,澳洲,愛爾蘭,葡萄牙
大多數都係強國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞