睇得多移民資訊,感慨原來香港真係唔差。。

322 回覆
193 Like 595 Dislike
反而想知香港一年因天氣因素放既假5日都唔知有無。最多2 3個風。

外國又落暴雪 又洪水 有幾多日假?
香港d大刀會 老實講
普遍都係黑幫圍內尋仇有恩怨多
好小燒到路人事

係外國揸刀揸錘
明刀明槍爆人格 做路人真係咪話唔驚

不過而家有左23條 就唔知啦
自由 同 居住環境大啲舒服啲密度低啲

係我想追求既野

其他辣野心裡承受就可以了
物慾高 鍾意比較同埋勝負慾好強既人好適合香港
呢類人離開香港就會覺得好辛苦
去到就會怨點解無朋友
唔係豬唔豬既問題
而係好多野根本唔洗自己操心
其實啲人講香港好過北美係邊度?
美國以南墨西哥嗰啲?
係自我感覺良好定係北美唔包美國?
澳洲已經係極樂啦
咁係香港地方太細
外國隨便一個人都有車
但外國地方太大 開車幾個鍾先由鄉村到城市
真係好難比較
移民後發覺印度人隨時比支那人多
我想講真係會囉
我啲移咗民十幾年嘅朋友care 英國民生嘢多過香港嘢
主要有小朋友下一代先最好移民,單身寡佬做港豬掩耳盜鈴確實喺香港唔錯
其實Matrix入面既人先最幸福
一樣有好有壞
澳洲叫做比英國加拿大好 但係唔會話係天堂一樣有佢嘅問題
而家係走難,唔係移民。
唔撚係去完旅行 就自以為夠了解韓國日本

天下烏鴉一樣黑!
我認我未夠了解
but我鍾意韓國同日本,所以我會克服佢的缺點
加上我討厭香港呢個地方,香港人同事都無眼睇
我就算死都死係韓國同日本
有三樣野一定要識:家務(特別係煮飯),揸車,英文
客觀啲睇下城市快樂指數
香港仲低過祖國
喺香港收入高極都唔會買到樓
Sorry,除左4師人工較高之外其他我都唔係太應同。可況人工高係因為工時長。當然稅低人工係會變高呢點我應同。但隨之而來既係樓價油價都高,咁就睇返整體購買力而唔單單止係人工。

吃喝玩樂呢d真係個人喜好。有d人可能係香港大淨係鐘意行一式一樣既商場食無論係中日韓泰餐都係香港人既送咁冇得講。

我就鐘意渣船出海釣魚,玩camping 玩treetop。我上次係度講,跟住有條友覆我話香港都有得玩。我真係笑左好耐唔完唔撚同層次。

北上方面確實好方平,食野又平,所以我都建議低下層勞動人口繼續留港生活
住倫敦落街乜都有

不過都係睇display 上網買,香港而家地鋪都貴過網購,主要功用都係試product 唔係買
通常細個喺外國讀書返嚟,都唔太想移民

反而由細到大都喺香港讀書嗰啲就好想移民
係咁嫁啦,向兩極吹既全部離地怪,睇你簡邊舊屎黎食咁,當然都好睇性格喜好既,例如有堆香港人就係中意奴隸制,返大灣區就岩,

不幸被帶到世上繼承苦難就係咁

除非你係好多好野要搵人接手,否則若愛下一代,勿有下一代

劣幣不需考慮就會係咁生,全世界都逆向淘汰緊,未來會更差

講返香港,好多人覺得點死都死唔到自己,只係簡去邊到生活,你點睇我冇意見,我既睇法係逃難求生
Fuck off, we're full
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞