睇得多移民資訊,感慨原來香港真係唔差。。

322 回覆
193 Like 595 Dislike
佢地咪就係 90 年代的香港人咁
唔干涉到佢生活有關的就唔多理
反而中年人老人家就會講多少少不滿
有自由空氣吸
所有野都可以忍耐
你去到加拿大都要被迫做加豬唔係睇完新聞一樣會好嬲 個垃圾政府收完重稅將啲錢亂fing 對外人仲慷慨過自己人 起樓又慢 大部分工程都會delay 又縱容吸毒
因為歐美和平得太耐
好似唔知世界險惡咁
以為外國的月亮特別圓,去到試過瀨嘢就知
係香港生活個下限係高d,但娛樂方面同樣一筆錢係外國消費肯定係好過係香港消費,最好就係係香港掙夠錢去外國退休。
香港醫療同美國差唔多勁
經濟下行&戰爭風險上升(中共攻台) 都係主因
唔講啦 一陣叫人移民又要比人拉
一定係香港好
你去住apartment 睇下有無人爆
不過東地警察唔太重視呢類crime 都係問題
主要多數都係teenager 犯案
做支那人最好
我都係

加上舊公司越來越大陸人, 做野又唔聽人講, 又自己save 底公司野比人捉到

買d 野由原本海外貨變到大部份大陸野
咪係囉,即係唔係移民英國嘅問題,窮L係香港亦不見得快樂。
香港人俾香港人縱壞晒
要求多多又閪
出咗國就會覺得度度都會係地獄
返返老母閪就最好
咁你都要有設備先急救到
無氧氣 無suction 無AED 無藥 都係等救護車好啲
迫針搞到好多家庭帶細路走
尤其佢話要5-11歲小童打針先俾堂食

與此同時學校,護理院舍係噉俾壓力啲學生或老人家

唔係話取消晒疫苗通行證或防疫措施啲人就會回流
鄉下啲既地方少外人,當地community 文化強,有強勁鄰居關係,有自發組織自發秩序,保護自己地方唔靠自己唔通外判出去靠警察咩

bno貓異工偷貓賊香港人都係畀當事人加幾個鄰居一齊組隊刮條撚樣出黎
不如你解釋下去到外國點解唔係做豬
留到就係做豬?
治安差?
係咪每日英加死幾十個香港人?
爆格 ? 每日爆幾多間?
有人中就一定有
睇返個%先啦

你住深水埗油麻地話治安差?
你唔撚識住港島嘅

每次見到班東亞病夫格嘅香港人
真係覺得 咪撚移過黎呀
見到弱智我就火滾
全世界都一樣
大病不如死
只係等得耐定係無錢醫嘅分別
為搵錢都應該移啦
難道移民撚去到外國又積極參與當地/個個國家社會活動?大家咪又係吃喝玩樂,只係地方唔同 background 唔同,大家咪又係不問世事
收入低係人既缺點,而唔係一個地方既缺點
至於治安,點會有地方差得國國際大刀會
更加唔洗講政治因素
香港根本冇地方係可取既
我淨係想生活無咩壓力
但喺香港好唔開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞